BalkansPress

Dobro došli!

Transparent je držalo 30-ak ljudi, na belom platnu, crvenim i plavim slovima ispisano je na engleskom jeziku „EU, idi kući. Srbija-Rusija, to je naša unija“.

Istaknut transparent – Predsednik Gradskog odbora novosadskih radikala Đurađ Jakšić rekao je u pisanoj izjavi da se Srpska radikalna stranka oduvek protivila održavanju Egzita na Petrovaradinskoj tvrđavi zato što je u pitanju politička i izrazito antisrpska manifestacija.

PROČITAJTE: BLUMBERG OTKRIVA KAKO JE PUTIN NADIGRAO ZAPAD: Manevar ruskog predsednika za glavobolju rivala

 

„Građani Novog Sada sa festivala Egzit uvek mogu da čuju samo antisrpske poruke, kao što je minut ćutanja zbog nekakvog izmišljenog genocida u Srebrenici.

Za ovu godinu je najavljen i nastup ukrajinske neonacističke grupe Kaluš koja je, uz stalne nacističke pozdrave i parole, na turneji kojom prikuplja novac kojim se finansira ukrajinska vojska, kao i paravojne neonacističke organizacije koje već godinama terorišu ruski narod u Donbasu.

Skandalozno je što se iz budžeta finansiraju ovakve vrste događaja.

Mi srpski radikali smatramo da manifestaciji ove vrste nije mesto u Srpskoj Atini“, izjavio je Đurađ Jakšić.

Podsetimo, prethodnog dana most koji od Novog Sada vodi do Petrovaradinske tvrđave je u noći između utorka i srede ispisan slovom Z, i to na svakih nekoliko metara.

To slovo, simbol ruske agresije na Ukrajinu, pojavilo se duž čitavog keja u podnožju tvrđave.

Nadležne službe su reagovale i ti grafiti su prefarbani u sredu tokom poslepodneva.

Scroll to top