Kako tvrde upućeni, lider SNS-a trenutno je bliži odluci da umesto socijalista i Ivice Dačića u Vladu pozove Čedomira Jovanovića.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović postao je glavni kandidat za ulazak u Vladu Srbije koju naprednjaci prave s pojedinim manjinskim listama, prenosi dnevni list Kurir.

Kako tvrdi izvor blizak pregovorima o formiranju nove Vlade, Aleksandar Vučić planira da pod svoje skute stavi i Čedinog predizbornog partnera Nenada Čanka, čiji će LSV najverovatnije biti deo vladajuće garniture u Vojvodini.

 

Ovim potezom Vučić bi dobio ne samo razumljivo opravdanje zašto je uopšte raspisao vanredne izbore, već i bolju odbranu protiv proevropskih stranaka u parlamentu.

„On još nije prelomio, ali trenutno je bliži odluci da, umesto socijalista, u vladu zove Čedu i njegov LDP. Time bi se stvorio utisak da je Srbija posle vanrednih izbora zaista dobila novu, promenjenu vladu. Imajući u vidu da će evropske integracije igrati značajnu ulogu u budućem Vučićevom mandatu, LDP se čini kao bolji saveznik naprednjacima“, objašnjava neimenovani izvor beogradskog lista.

Nije zanemarljivo da je ovu moguću pogodbu između Vučića i Jovanovića indirektno nagovestio upravo Čedin koalicioni partner Boris Tadić, koji je rekao da njegov SDS neće praviti nikakve dilove s naprednjacima u republičkoj i pokrajinskoj vlasti, ali da je „svaka članica koalicije SDS-LDP-LSV vlasna da sama odluči o tome“.

I u predizbornoj kampanji bilo je očigledno da su Tadić i Jovanović u ne baš prisnim i partnerskim odnosima, što je kulminiralo u izbornoj noći, kad je lider SDS pred novinarima vikao na Čedu da ga ne prekida dok govori.

(Kurir/Pravda)

Scroll to top