BalkansPress

Dobro došli!

Beleška o ubistvu mafijaških vođa Šiptara i Kuma koju je sačinio jedan od učesnika akcije, a kojom američka CIA drži u šaci najviše policijske funkcionere, pokazuje da je likvidaciju "zemunaca" izvršio specijalac SAJ, izvesni major K., po naređenju komandanta S. V.

Dokument do kog smo došli, a koji je prvi put u medijima objavljen 2007, ali odmah potom zataškan naređenjem iz vrha tadašnje vlasti, očigledno je poslužio Amerikancima da godinama ucenjuju čelnike srpske policije i dobijaju od njih poverljive podatke iz najvažnijih istraga u Srbiji!

 

Naši izvori tvrde da to, međutim, nije sve i da CIA ima čak i video-snimak ubistva.

Šešelj: Vučiću, počisti taj ološ! - Lider SRS Vojislav Šešelj ističe da odavno priča o tome da su likvidaciju Spasojevića i Lukovića sproveli general Rodoljub Roćko Milović i pukovnik Spasoje Vulević, koji je još komandant SAJ.
- Ne znam sve pojedinosti o tome koji su još visoki funkcioneri MUP bili umešani u tu egzekuciju. Ali svakako je moguće da Amerikanci već 13 godina ucenjuju pojedince u MUP snimcima tih likvidacija. Treba Vučića pitati šta čekamo i zašto Srbija ne skloni te ljude iz vrha policije... - naglašava Šešelj.

Stopirane istrage

U belešci pod nazivom "Likvidacija Spasojevića i Lukovića" navodi se da je policijski major K. po naređenju komandanta S. V. ubio Šiptara i Kuma 27. marta 2003. u Meljaku. Prema ovoj belešci, ubica Šiptara i Kuma je u trenutku likvidacije uzviknuo: Ovo je za Šljuku, mamicu vam jebem!

Policijsku belešku prenosimo u celosti:

 

Prema jednoj teoriji, Spasojević i Luković su locirani na osnovu dve anonimne telefonske prijave, a po drugoj, njihovu lokaciju otkrio je Dejan Milenković Bagzi. Za tu uslugu on je tražio obezbeđivanje logistike da napusti Srbiju i da se prebaci u Makedoniju, odnosno Grčku.

Druga verzija je vrlo logična, pošto se čini neverovatnim da Bagzi, u situaciji vanrednog stanja, sam i bez ičije pomoći napusti zemlju i otputuje u Grčku s velikom količinom novca. Takođe, treba imati na umu da je Bagzi bio sa Lukovićem i Spasojevićem u Meljaku. Niko se više i ne pita kako je Bagzi izbegao hapšenje.

Prema svedočenju jednog od policajaca koji su učestvovali u akciji, Spasojević i Luković su nameravali da se predaju. Izašli su iz kuće, neko vreme su sa distance razgovarali sa policijom, vođa jedinice je obavio dva razgovora sa nekim (najverovatnije u Beogradu), a onda je usledila egzekucija.

*Foto: Public

Visoki oficir policije S. V. bio je u sastavu jedinice koja je likvidirala Spasojevića i Lukovića. Prisutan je bio i major policije K. On je pucao u Lukovića i Spasojevića i prilikom likvidacije izgovorio rečenicu: "Ovo vam je za Šljuku, mamicu vam jebem."

 

Naime, internom policijskom istragom utvrđeno je da su S. V. i major K. jedno vreme bili vrlo bliski sa tzv. zvezdarskim klanom, da su mu organizovali obezbeđenje objekata, noćnih klubova, splavova, te da su mu prodavali vrlo važne informacije u vezi sa poslovima i namerama drugih klanova i kriminalaca.
(zatamnjeni delovi beleške, prim. ur.)

S. V. je sa SAJ učestvovao u hapšenju pukovnika Veselina Šljivančanina.

*Foto: Public

Sve istrage unutar MUP Srbije započete 2004. godine u vezi sa događajima u Meljaku i nestanku 6.000.000 (šest miliona) evra, koliko su Luković i Spasojević imali kod sebe, stopirane su. To je učinjeno posle pisma koje je grupa pripadnika SAJ uputila generalu Miroslavu Miloševiću (....) U tom pismu se spominje i Bagzijeva uloga.

Kadrovi DOS iza svega

I dok zvaničnici juče nisu hteli da komentarišu navode iz ove beleške, policijski ekspert Marko Nicović ističe da je streljanje Šiptara i Kuma organizovao vrh države, MUP i BIA, uz podršku američkih službi.

- Amerikanci sigurno imaju snimke i beleške o tom događaju. Zato oni i dan-danas kontrolišu kičmu srpske policije i ucenjuju visoke funkcionere MUP i političare. Problem je u tome što sadašnja vlast i dalje ima problem da očisti kadrove DOS u strukturama države. To je najveća boljka naše bezbednosti - zaključuje Nicović, uz opasku da je simptomatično što niko više ne pominje milione evra koji su te noći oduzeti od Šiptara i Kuma.

(Informer)

 

Scroll to top