U napadu koji je danas po podne izveden u centru Barselone, u blizini avenije Las Ramblas, kada je kombi pokosio desetine pešaka, još se ne zna tačno koliko je ljudi poginulo - lokalni mediji javljaju da ima više od 10 žrtava, a policija je, za sada, potvrdila smrt jedne osobe.

Read more...

Marko Petrić (21) iz Srbije i Nik Džonson (19) sa Malte pronađeni su živi u ponedeljak ujutru kako dozivaju u pomoć viseći sa litice u osamljenom zalivu na Malti. Nakon što ih je morska struja odnela sa pučine, više od dva dana proveli su u pećini bez hrane i vode, a u akciju spasavanja bili su uključeni i pripadnici obalske straže, helikopter i dron!

Read more...

Teza da su Sjedinjene Američke Države "pretnja po mir u svetu“ godinama je bila temelj ruske i iranske propagande, a za one koji veruju u savez zemalja Zapada, bolno je priznanje da u tome sada ima istine, piše "Fajnenšel tajms", navodeći da pod predsednikom Donaldom Trampom Amerika zaista izgleda kao opasna država.

Read more...

Zapad je u šoku posle vesti o tome da je Rusija izvršila ispitivanja svog najnovijeg oružja i to ni manje ni više nego na brodovima SAD. Istina, Pentagon je pokušao da zataška događaj, ali je on ipak dospeo na stranice američkih i britanskih medija.

Read more...

Severna Koreja nabavila je na crnom tržištu moćne raketne motore, što joj je omogućilo da posle brojnih neuspešnih raketnih proba izvede u julu i dve uspešne probe interkontinentalnih balističkih raketa, koje mogu da dosegnu kopno SAD, zaljučak je istraživanja Majkla Elemana iz Medjunarodnog instituta za strateške studije, navodi Njujork tajms.

Read more...

Komandant Nacionalne libijske vojske (NLA) maršal Halifa Haftar doputovao je Moskvu na sastanak sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom koji će biti održan sutra, saopštio je šef ruske kontakt grupe za odnose sa Libijom pri ruskom Ministarstvu spoljnih poslova i Državnoj dumi Lev Denjgov.

Read more...

Broj poginulih u neredima na protestu u Šarlotsvilu u Virdžiniji porastao je na tri, a broj povređenih na 35, izjavio je gradski menadžer Moris Džons.

Read more...
Scroll to top