BalkansPress

Dobro došli!

Stefan Černetić, koji tvrdi da je "princ od Crne Gore, Makedonije, Srbije...", a za kojim je italijanska policija izdala poternicu zbog lažnog predstavljanja, rođen je u Trstu, živi u Torinu, ali srpski jezik tečno govori.

Kaže da u Beogradu boravi često, tačnije da u glavni grad Srbije dolazi na svakih šest do sedam meseci.

 

Prilikom poseta Beogradu navodno odseda “u svom stanu u jednoj staroj zgradi na Zelenom vencu”, međutim, tačnu adresu ne želi da otkrije, a u registru “Belih strana” ne postoji nijedan stambeni objekat na opštini Savski venac, pa ni na teritoriji čitavog Beograda koji se vodi na prezime Černetić.

*Foto: Facebook

- Obožavam Beograd, kao i ceo Balkan. Boli me duša kada čujem da se zemlje na Balkanu, toliko slične među sobom svađaju i mrze.

 

Voleo bih da razvijem prijateljske odnose sa vladama Srbije, Hrvatske, Crne Gore, želim da vas predstavljam u svetu... Ali, eto, tajne službe su protiv mene, htele bi da unište moju reputaciju - Istrajan je Černetić u svojoj priči o međunarodnoj špijunskoj mreži i tajnim službama koje organizovano deluju protiv njega.

*Foto: RAS Srbija

Na pitanje kako provodi vreme kada doputuje u Beograd, odgovara da uživa u tome da se ponaša kao svaki prosečan Beograđanin.

 

- Volim šetnje Kalemegdanom, uživam u ćevapima, volim ih onako, sa mogo luka. Dopada mi se Skadarlija, ma Beograd je divan grad. Ima tradiciju, a ja sam veliki ljubitelj tradicionalnih stvari - odgovara on.

Jurio i Novaka Đokovića da se slikaju

*Foto: Privatna arhiva Jurio i Novaka Đokovića da se slikaju

Podsetimo, Stefan Ćernetić dospeo je pod lupu svetske javnosti nakon  što se godinama lažno predstavljao kao princ od Crne Gore i Makedonije ne bi li stekao finansijsku korist i besplatno jeo. Spisak nasamarenih je podugačak, a među njima su i slavne ličnosti poput Pamele Anderson koju je čak i "odlikovao".

"Balkanske tajne službe su protiv mene"

- Ja sam veoma uticajan čovek, imam međunarodnu vidljivost, viđam se sa raznim ljudima, ambasadorima, plemićima, biznismenima, a pretpostavljam da to ne odgovara balkanskim tajnim službama. I to pogotovo crnogorskoj. Mislim da su oni organizovali ovaj napad protiv mene - rekao je Černetić, naglasivši da je u pitanju samo njegova teorija, i da nema nikakve dokaze koji bi je i podržali.

(Blic.rs / Ana Bellotti Družijanić)

Scroll to top