BalkansPress

Dobro došli!

Bali je sve popularnija turistička destinacija koja privlači podjednako i ljubitelje kampovanja i one koji uživaju u luksuznim odmaralištima. Međutim, novi izveštaj pokazuje da Bali ima svoju mračnu stranu.

Novi izveštaji boraca za prava životinja iz Australije, pokazuju da se na "rajskom ostrvu" i turistima podvaljuje pseće meso umesto piletine.

 

Organizacija Animals Australija objavila je izveštaj pod nazivom: "Tajno tržište mesa na Baliju i njegova uznemirujuća povezanost sa australijskim turizmom". Oni su otkrili da se svakodnevno ubije mnogo pasa, kako bi se obezbedilo meso za turiste.

"Na Baliju se ubije sedam puta više pasa, nego na ozloglašenom Festivalu psećeg mesa u Julinu u Kini", piše u izveštaju, koji će uskoro biti prezentovan i na australijskoj televiziji.

Oko 70 odsto restorana na Baliju otvoreno nudi jela sa psećim mesom. Za turiste, pak, nudi "sate", tradicionalno jelo s piletinom, koje zapravo sadrži meso psa.

Organizacija "Animals Australia" ubacila je insajdera u središte mafije na Baliju.

Ispostavilo se ne samo da psi bivaju ubijani na najsurovije moguće načine, nego i da je njihovo meso potpuno nebezbedno za konzumaciju.

Iako se pojedine organizacije na Baliju bore protiv ove prakse, procenjuje se da se svake godine ubije 70.000 pasa za potrebe ishrane.

(Izvor: News.com.au / b92.net)

Scroll to top