BalkansPress

Dobro došli!

Jedna žena turista poginula je na aerodromu u karipskom ostrvu St. Martenu koji se ponosi jednom od najneobičnijih, ali i najopasnijih, pisti na svetu.

Ženu koja je posmatrala poletanje aviona srušio je udar vazduha pri poletanju aviona. Iako je 57-godišnja Novozelanđanka odmah prevezena u bolnicu, povrede glave bile su preteške i nesrećna je žena preminula.

 

Turisti već godinama dolaze da posmatraju poletanje aviona, ali ovo je prvi put da je neko poginuo.

Aerodrom u St. Martenu poznat je po tome što je jedan od najopasnijih na svetu, ne za putnike, nego za gledaoce.

Na kraju piste nalazi se javna plaža, a sa druge strane su planine. Avioni, uključujući i ogromne putničke avione, pisti prilaze nisko leteći iznad vrlo posećene plaže.

Turiste privlači mogućnost da priđu tako blizu pisti i fotografišu poletanja i sletanja aviona. Snimci opasnih prizemljenja često kruže društvenim mrežama, baš kao i fotografije turista koji se sunčaju ili plivaju dok avioni u pozadini stižu na aerodrom.

Između plaže i aerodroma je put, a turisti prilaze pisti i pored znaka upozorenja da se ne približavaju. Poneki se čak fotografišu uz same znakove zabrana. Novinarka Independenta Sintija Drešer kaže da samim prilaskom pisti "znate šta vas čeka".

(Izvor: Kurir.rs / Index.hr)

Scroll to top