BalkansPress

Dobro došli!

Rusija može da u svakom trenutku izgradi nosača aviona, ako to zatraži vojni vrh.

To za sada nije prioritet vojne industrije već stvaranje novog naoružanja saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin.

On je poručio i da je Rusija mirnodopska država i za nju najvažnije da sačuva bezbednost svojih i granica saveznika Moskve.

 

Istina, Rogozin nije decidno naveo na koje zemlje misli kad kaže ruzskih saveznika, ali vojni stručnjaci u Moskvi, ali i na Balkanu, smatraju da je jedna od zemlja koju će Moskva da štiti po svaku cenu i Srbija.

Rogozin je najavio i da Moskva polako napušta odbrambenu taktiku jer je napad najbolja odbrana.

Što se tiče izgradnje nosača aviona, „tehnički i tehnološki današnja vojna industrija Rusije može da izgradi brod takvog tipa.

Postoji tehnički projekat, na njemu nikad nije prekidan rad.

Međutim, to je pitanje za vojsku – da li im je potreban takav brod. Za razliku od SAD, mi smo velika kontinentalna sila, i mi nemamo druge prioritete – istakao je Rogozin.

 

On je poručio i da novi program naoružavanja predviđa prekid modernizacije starih tipova naoružanja.

– Nećemo vršiti modernizaciju starih tipova naoružanja. Mada, treba reći da je modernizacija isto tako normalna stvar kao i pravljenje novih modela.

Međutim, modernizacija ne treba da bude beskrajno mnogo – tri, četiri, ne više.

Inače, to zaustavlja stvaranje novog programa naoružanja – rekao je Rogozin u intervjuu televiziji „Rusija 24“

Po njegovim rečima, novi program će biti inovativan, gradiće se inteligentno oružje, automatski sistemi upravljanja, komunikacioni i obaveštajni sistemi.

Rogozin je naglasio da se već završava izrada bespilotnih kopnenih vozila i vazdušnih letelica, radi se na snažnoj modernizaciji kosmičke grupe, dok će flota dobiti nove brodove.

– Pojaviće se potpuno nova savremena komunikacija – to je ono što je kod nas uvek bilo slaba tačka – dodao je on.

Novi program naoružanja podrazumeva i ravnotežu između raznih rodova vojske – Vazdušno-kosmičkih snaga, flote, kopnenih snaga.

(Izvor: Sputnik)

Scroll to top