BalkansPress

Dobro došli!

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da 755 američkih diplomata napusti Rusiju, prenosi AFP.

Putin je u intervjuu za televiziju “Rusija 1“ naveo da će diplomate morati da napuste Rusiju zbog novih sankcija koje je uveo Vašington.

“Američka strana je napravila poteze koji, važno je da se naglasi, nikako nisu isprovocirani. Ti potezi uključuju sankcije, pokušaje mešanja u druge države, uključujući i naše saveznike, koji su zainteresovani da nastave saradnju sa Rusijom“, rekao je ruski lider.

“Čekali smo poprilično dugo da se nešto možda promeni na bolje, nadali smo se, ali izgleda da se situacija neće menjati u skorije vreme… Odlučio sam da je vreme da pokažemo da ništa nećemo da ostavimo bez odgovora“, naglasio je on.

 

Da podsetimo, ranije ove nedelje, američki Kongers odobrio je nove sankcije protiv Rusije, Irana i Severne Koreje.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da je Moskva rekla Vašingtonu da redukuje broj diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio danas da Rusija može da uvede dodatna ograničenja Sjedinjenim Američkim Državama, ali da to, za sada, neće učiniti jer bi to moglo da naškodi međunarodnim odnosima.

 

Komentarišući za rusku medijsku kuću VGTRK pooštravanje američkih sankcija protiv Rusije i ruski odgovor na to, Putin je istakao da Moskva i Vašington i dalje imaju opsežnu saradnju u mnogim oblastima, prenosi Tas s.

„Mi imamo šta da kažemo i možemo uvesti ograničenja u takvim sferama naših zajedničkih aktivnosti, što bi bilo veoma bolno za američku stranu. Ali, ne smatram da bi to trebalo učiniti, jer bi to nanelo štetu razvoju međunarodnih odnosa“, rekao je ruski predsednik.

Istovremeno, Rojters interpretira da je Putin rekao da bi Rusija mogla da razmotri uvođenje dodatnih mera protiv SAD, ali da se „za sada“ protiv takvim potezima.

„Danas sam protiv toga“, istakao je Putin u intervjuu, navodi britanska agencija.

Scroll to top