Broj poginulih u neredima na protestu u Šarlotsvilu u Virdžiniji porastao je na tri, a broj povređenih na 35, izjavio je gradski menadžer Moris Džons.

"Imamo ljude koji su došli ovde kako bi izazvali zločin i haos i štetu koja je rezultirala sa tri smrtna slučaja u gradu Šarlotsvilu", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi AFP.

Tokom nasilnog sukoba između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se okupili u gradu jedan automobil uleteo u grupu demonstranata što je izazvalo stradanje ljudi.

Vozač automobila je uhapšen i nalazi se u pritvoru, a nasilje u tom američkom gradu osudio je i američki predsednik Donald Tramp.

 

PAO POLICIJSKI HELIKOPTER, DVOJE POGINULO

Policijski helikopter, koji je pratio proteste i sukobe u Šarlotsvilu u Virdžiniji srušio se u šumskoj oblasti, i tom prilikom poginule su dve osobe.

Kako prenosi Raša tudej, pozivajući se na CBS News tv, na video snimku se vidi dim iznad mesta na kome se dogodila nesreća.

Kako su tom američkom kanalu kazali svedoci, helikopter se srušio u šumu, a u vazduhu se osetio miris paljevine.

Policija je zatvorila celu oblast, a na licu mesta nalazi se i vatrogasna jedinica.

 

SENATORI: NEREDI U VIRDžINIJI — UNUTRAŠNjI TERORIZAM

Jedan broj američkih senatora republikanaca ocenio je situaciju u gradu Šarlotsvilu, gde je sinoć došlo do sukoba pristalica i protivnika ultradesnih organizacija, kao akt unutrašnjeg terorizma.

„Nakon gledanja strašnog snimka na kojem je zabeleženo kako automobil udara u gomilu demonstranata, pozivam Ministarstvo pravde da hitno istraži ovaj užasni akt unutrašnjeg terorizma“, navodi se u izjavi senatora Teda Kruza, objavljenoj na fejsbuku.

Senator Marko Rubio je događaje u Šarlotsvilu nazvao „terorističkim napadom“ koji su izvele pristalice „bele rase“.

„Unutrašnji terorizma u Šarlotsvilu treba svi da osudimo. U protivnom, mržnja će samo rasti“, napisao je na Tviteru senator Tim Skot.

(Izvor: Novosti.rs / Astrolog: Mihailo Čukić)

Scroll to top