Zloglasni austrijski manijak Jozef Fricl koji je svoju ćerku 24 godine držao u podrumskoj tamnici i sa njom začeo sedmoro dece, imao je još jedan tajni podrum u svojoj gostionici.

Austrijski mediji objavili ovo zapanjujuće otkriće do kojeg je došlo pukom srećom, 8 godina nakon što je Fricl osuđen na doživotni zatvor u psihijatrijskoj ustanovi.

PROČITAJTE: JEZIVO PROROČANSTVO SA SVETE GORE?! Svet čeka sedam velikih ratova, Srbiju će napasti susedi, a Rusi će uništiti Tursku!

Kako javlja "Osterejh" u članku pod naslovom "Otkrivena nova Friclova tamnica?", do otkrića je došlo slučajno, kad su građevinski radnici, pri pregledu ugostiteljskog objekta koji su Fricl i njegova supruga Rozemari godinama vodili u malom turističkom mestu, shvatili da je jedan zid objekta lažan.

Iza zida su pronašli predsoblje, iz kojeg stepenice vode "nigde", odnosno, u još jedan zid. Helmut L, koji sada iznajmljuje ovu gostionicu sa prostorom za kampovanje, takođe je potvrdio da se "u kući svuda nalaze šupljine".

 

Sadašnji vlasnik gostionice naručio je merenje objekta kada se ispostavilo da gostionica koju je Fricl držao od 1972. do 1996. nikad nije dobila građevinsku dozvolu.

Fricl je držao gostionicu u Unterahu do 1996., kada se sa porodicom preselio u Amsteten, gde je izgradio zvučno izolovanu podzemnu tamnicu do koje je vodilo osam vrata. U njoj je držao zarobljenju svoju ćerku Elizabet.

Fricl je ćerku Elizabet silovao preko 3.000 puta i napravio joj ukupno sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo, a troje bilo zarobljeno sa njom sve do 2008., kad je ćerka Kerstin završila u bolnici u komi.

Elizabet je tada konačno uspela da prijavi svog oca i otkrije ovu jezivu priču svetu. S obzirom da je Elizabet prvih četvoro dece, od kojih je jedno umrlo pri porođaju, rodila u periodu od 1988. do 1996., postavlja se logično pitanje - da li je Fricl držao Elizabet i njenu, odnosno svoju decu upravo u tamnici pod ovom gostionicom u Unterahu?

Naročito je neverovatno da austrijska policija nije temeljno istražila dotičnu gostionicu 2008., kada su otkrivena tamnica u njegovoj kući u Amstetenu. Gostionica je dvaput izgorela, zbog čega je Fricl čak bio i pod istragom kao mogući piroman, ali ni tada njegovi monstruozni zločini nisu otkriveni.

Fricl trenutno služi doživotnu kaznu za silovanje i ubistvo (zbog sina koji je umro nakon porođaja), a ove godine promenio je prezime u Majhof da ga drugi zatvorenici ne bi prepoznali.

(BalkansPress / Index.hr)

Scroll to top