BalkansPress

Dobro došli!

Visoki zvaničnik vladajuće Indijske narodne partije (BJP) ponudio je 100 miliona rupija (1,3 miliona evra) za odsečene glave glavne glumice Depike Padukone i reditelja Sanjaja Lela Bansalija.

Zbog toga je odložena premijera bolivudskog filma "Padmavati", zakazana za 1. decembar.

  

Član vladajuće partije Hindu nacionalista Suradž Pal Amu kaže da je reditelj prekrojio istoriju predstavljajući u filmu hinduističku kraljicu Radžputa kao ljubavnicu muslimanskog sultana Alaudina.

"Ne želimo da uzimamo zakon u svoje ruke, ali za odrubljene glave Padukone i Bansalija daćemo 100 miliona rupija", rekao je Pal Amu.

Iz stranke poručuju da neće tolerisati nikakve pozive na nasilje, dok je policija počela da obezbeđuje glavnu glumici i reditelja, kao i članove njihovih porodica.

Film "Padmavati" rađen je po epu iz 16. veka, izmišljenu priču o hrabroj i prelepoj kraljici Radžputa, koja radije bira samoubistvo nego da je zarobi muslimanski sultan Delhija Alaudin Kildži.

Ovaj ep je kroz vekove poprimio svojstvo istinite istorijske priče uprkos tome što za to ima jako malo dokaza.

 

Padukone u filmu igra ulogu Padmini, legendarne kraljice koja je počinila "džauhar", običaj u kraljevstvu Radžaput, koji podrazumeva da ena iz kraljevske porodice koja je bila u zatočeništvu dobrovoljno ušeta u vatru zbog sramote koju je preivela.

Inače, Depike Padukone je u žižu svetske javnosti dospela krajem avgusta prošle godine kada je viđena u društvu Novaka Đokovića. 

Britanski mediji su tokom hajke na srpskog tenisera čak tvrdili da je Novak prevario Jelenu sa prelepom Indijkom.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top