BalkansPress

Dobro došli!

U nadi da će moći da izvedu razoružavajući udar Amerikanci će nastojati da se približe ruskim balističkim raketama. Sa matematičkom neizbežnošću treba očekivati da će njihova sledeća meta biti Kazahstan, jer se samo iz te zemlje mogu teorijski "dohvatiti" nuklearne šahte po Sibiru. Aktiviraće se i na Arktiku, ne bi li došli u priliku da Rusiju drže u šahu po celoj dubini teritorije.

Vladimir Putin je 1. marta 2018-te okrenuo stranicu istorije, objavivši da je u Rusiji počela proizvodnja novih vidova naoružanja koje američku protivraketnu odbranu čini "u korenu" besmislenom, piše Jegor Holmogorov, poznati ruski mislilac i geopolitičar.

Najskuplji bankrot u istoriji

U suštini: on je time objavio najskuplje vojno-tehničko bankrotstvo u istoriji.

Amerikanci su enorman novac uložili u slepu ulicu vojno-tehničkog progresa računajući da će imati posla sa tradicionalnim slabim tačkama nuklearnog naoružanja, ali je Putin objavio da su ruski proizvođači oružja naprosto izašli iz tih koordinata.

 

U suštini, Rusija je - ne na korak, kao u slučaju kosmosa - već za celu epohu pretekla Sjedinjene Države i ušla u novu fazu vojno-tehničkog razvoja u kojoj nuklearni projektili imaju velike manevarske sposobnosti i neograničeni domet jer će ih pokretati atomski motori, pa će tako biti neuhvatljivi za američku PRO.

To je nuklearno oružje nove generacije koje će naterati Amerikance da prestanu da sanjaju o razoružavanju Rusije, a daće im i priliku da izračunaju koliko su novca potrošili na pogrešnu investiciju (PRO).

Bazična komponenta novog ruskog nuklearnog arsenala biće interkontinentalna balistička raketa "Sarmat". Ona je još uvek klasično nuklearno oružje, ali dovedeno do savršenstva. Jer,primera radi, za pripreme za start mu je potrebno samo 30 sekundi, što znači da ne može - tim pre što se nalazi u sjajno zaštićenim šahtama u dubini sibirskih planina - biti liminisano masovnim udarom krstarećih raketa kojima je potrebno mnogo više vremena da stignu do tačaka sa kojih bi bile lansirane.

*Foto: Fotomontaža

Amerikanci najveće šanse za udar imaju sa podmornica u Severnom ledenom okeanu, ali „Tomahavci" ne mogu na vreme stići do „Sarmata" postavljenih u Krasnojarskom kraju.

A sposobnost "Sarmata" da stignu do Amerike preko Južnog pola znači da će prema njoj leteti iznad teritorija gde nema američke PRO. Zato će oni, umesto zida na granici sa Meksikom, morati da postavljaju nešto sasvim drugo.

Još strašniji utisak na potencijalnog protivnika ostavio je hipersonički krstareći blok "Avangard".

 

U suštini, to je nuklearna bojeva glava sa atomskim motorom koja se kreće poput krstareće rakete koja može da menja i smer i visinu, da zaobilazi (američku) PRO i da izmiče antiraketama zahvaljujući velikoj brzini.

Putin je taj blok opisao kao vatrenu kuglu, ali je najvažnije to što ona garantovano stiže do odabranog cilja. Presretanje takvog bloka onim čime raspolaže Zapad naprosto je nezamislivo.

Kao garnirung, Putin je naveo krstareće rakete sa atomskim motorom koje imaju neograničeni domet, plus - podvodne superbrze ubice nosača aviona i atomskih podmornica, a to je okosnica američke nuklearne moći.

Sve ovo zajedno znači (čak i ako u onome što je Putin izneo postoje neka preterivanja) da je vojno-politički projekat Amerike doživeo krah jer je sledio lažni cilj.

Ukrajina gubi značaj

Naprosto je izgubila smisao geopolitička kula od karata koju je Vašington podizao pored zapadnih granica Rusije. Isto važi i za avanturu u Ukrajini jer ni sa njene teritorije američke rakete ne bi imale prednosti za presretanje ili prvi udar. Jer, koliko god udara da bi Amerikanci uspeli da nanesu po Moskvi - to ni njih ni njihove saveznike ne bi spasilo od brzog uništenja.

*Foto: Fotomontaža

Zato svoju radnjicu u Kijevu mogu mirne savesti zatvoriti.

Eksperti su već izračunali da bi SAD a presretanje jednog jedinog „Sarmata" bilo potrebno 48 antiraketa. A to znači da bi njih jedan „Sarmat" - koji košta koliko ceo tenkovski bataljon - koštao 48 tenkovskih bataljona. A to je je preskupo čak i za SAD. Amerikanci imaju jaču ekonomiju, ali odnos ipak nije 1:48.

Pošto će im biti teško da priznaju da idu pogrešnim putem, Amerikanci će verovatno nastojati da e još više približe našim balističkim raketama, u nadi da će moći da izvedu razoružavajući udar.

 

Sa matematičkom neizbežnošću treba očekivati da će Kazahstan krenuti putem Ukrajine jer se samo iz te zemlje mogu teorijski ždohvatitiž naše nuklearne šahte po Sibiru. A to za Rusiju može biti najozbiljniji geopolitički izazov.

Amerikanci će se aktivirati i na Arktiku, ne bi li došli u priliku da Rusije drže u šahu po celoj dubini teritorije. To je za Vašington veoma primamljiva ideja.

Ali, pošto su suočeni sa velikom verovatnoćom raketnog udara preko Južnog pola - pokušaće da preispitaju neutralni status Antarktide i da tamo postave svoje protivrakete.

Iz istog razloga će pokušati da uspostave čvrstu vojno-političku kontrolu bar na nekim zemljama Latinske Amerike i da reše „kubanski problem".

Sjedinjene Držacžve će, dakako, učiniti sve da same stvore oružja slična onima koja je obnarodovao Putin, ali im to strateški ništa neće doneti jer Rusija ne teži preventivnom nuklearnom udaru jer joj je sasvim dovoljno postojanje garantovanog međusobnog uništenja koje sve tera na miroljubivost.

Za to su tehnologije koje je predstavio Putin sasvim optimalne.

Putin napravio "Zvezdu smrti" 

Naučno-tehnički proboj koji je on objavio ima epohalni značaj. Samo, nije stvar u tome što će njegova čudo-oružja urazumiti Zapad jer je to najmanje verovatno. Čak ni u tome što je je "imperator Putin", kako se neki već šale, napravio "Zvezdu smrti".

Važnije je što će atomski motori o kojima je govorio - ako se dobro pokažu i uđu u serijsku proizvodnju - označiti transportnu revoluciju i doneti radikalne promene u načinu života i u Rusiji i po svetu.

To će biti pozitivni tehnički prevrat koji će izmeniti svet kao što su ga nekada promenile para i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Samo što će to biti život sa nezamislivim brzinama, nalik meteoru.

Ako Rusija uistinu stane na čelo takav naučno-tehničke ekspanzije - to će značiti da naša dostignuća u razvoju čovečanstva ogu nadmašiti dostignuća Zapada.

*Foto: Tanjug

Nemojmo zaboravljati mističko, religiozno-filozofsko značenje koje atomsko oružje ima za Rusiju. Jer, nije slučajno što je Proviđenje rešilo da se atomski centar pojavi baš u Sarovu, pod pokroviteljstvom prepodobnog Serafima.

S obzirom na to da je najvažniji glas Pravoslavlja i jedina pravoslavna velesila u savremenom svetu - Rusija nema pravo da bilo kome dozvoli da nasilno prekine naš put svedočenja božanske Istine.

 

Mi smo oni koji ne daju antihristu da zavlada svetom.

Stoga bezbednost Rusije nije čisto politička već mistička i metafizička činjenica u postojanju sveta.

A nema i ne može biti nikakve sumnje da je nuklearna moć centralni faktor bezbednosti Rusije.

(BalkansPress / Fakti.org)

Scroll to top