BalkansPress

Dobro došli!

Sirijska vojska večeras je zaustavila kolonu od dvadeset vozila u kojima je bilo 60 francuskih vojnika sa snajperskim oružjem i infracrvenim naočarima.

Kako saopštava telegram kanal WarGonzo, Sirijska Arapska Armija je uhvatila grupu francuskih specijalaca u provinciji Hasaka.

SAA je na jednom kontrolom punktu zaustavila kolonu od 20 vozila u kojoj je bilo 60 vojnika i instruktora. Oni su  išli putem prema gradu El-Kamišli na granici sa turskom koji kontrolišu Kurdi iz „Sirijskih Demokratskih Snaga“ i pratili kolonu kurdskih snaga.

 

U nekom momentu kolona se prekinula iz nepoznatih razloga i Francuzi su nastavili put samostalno. Pratili su putokaze, ali su zalutali i naišli na kontrolni punkt SAA.

Sirijska vojska je razoružala Francuze i pronašla snajperske puške, IC uređaje i ostalu vojnu opremu specifičnu za specijalne snage.

Nakon nekog vremena punktu su prišli Kurdi koji su bili u koloni sa francuskim specijalcima i otpočeli pregovore o njihovom puštanju.

Kako teku pregovori, da li su se završili i zvaničnu potvrdu ove informacije od strane vlasti nije moguće dobiti. Nezvanični izvori tvrde, da je vrh francuske vojske u haosu i da se trenutno preko Rusije vode pregovori o njihovom puštanju.

Scroll to top