Američki predsednik poveo severnokorejskog lidera da mu pokaže svoj posebno dizajnirani “kadilak”.

Kao najbizarniji trenutak susreta dvojice lidera, Donalda Trampa i Kim Džong-una u Singapuru, svetski mediji su izdvojili onaj kada je američki predsednik ponudio svom severnokorejskom kolegi da mu pokaže svoju "zver", oklopno vozilo prerušeno u limuzinu.

 

Tramp je, rema pisanju londonsko Dejli Mejla, dozvolio Kimu privilegiju kakvu su imali samo retki državnici da kroz otvorena stražnja vrata posebno dizajniranog "cadillaca" vidi unutrašnjost predsedničkog automobila.

To se, prema izveštajima medija, dogodilo tokom druženja dvojice predsednika u šetnji oko hotela Kapela, nakon radnog ručka, kada je Tramp poveo Kim Džong-una da mu pokaže svoju “zver” kako od milja naziva robusno blindirano predsedničko vozilo vredno 1,6 miliona dolara.

Dejli Mejli piše da je Tramp sa očitom namerom da impresionira svog kolegu, inače lidera jedne od, kako se navodi, najizolovanije i najsiromašnije države.

Na fotografijama se može videti da je Kim bacio pogled na vozilo, a po izrazu lica se nije moglo zaključiti da je bio preterano oduševljen.

(BalkansPress / novosti.rs)

Scroll to top