Ruski državni organi Krasnodarske oblasti obustavili su istragu povodom nestanka grupe srpskih radnika za koje se veruje da su ubijeni, a zatim zabetonirani u temelje ekskluzivnog letovališta severno od Sočija na obali Crnog mora, saznaje Telegraf.rs.

 

Sudbina grupe srpskih radnika koji su nestali u crnomorskom gradu Anapi i dalje je obavijena tajnom. Zvanična istraga je prekinuta nakon saznanja da se tela radnika nalaze zalivena cementom u temeljima ekskluzivnog hotela, jahting kluba i marine Zlatni zaliv.

*Kompleks hotela i jahting kluba ispod kojih su navodno zabetonirani Srbi Foto: delamapa.com

Naime, da bi se kompletirala istraga, mora se srušiti kompletan kompleks zgrada, od čega se odustalo, objavili su ruski mediji.

PROČITAJTE: OTIŠAO DA ZARADI, PA NASTRADAO! STRAVIČNA NESREĆA U BEČIĆIMA: Mladića iz Srbije pregazio automobil, devojka teško povređena

Tako je ostala misterija šta se tačno desilo s našim radnicima. Čak ni jedna od vodećih srpskih kompanija koja angažuje Srbe za poslove građevinara u Ruskoj Federaciji, a pominju je ruski mediji, nije se oglasila posle naših poziva za komentar - kakva je bila sudbina naših radnika.

*Sergej Zirinov od srpskih radnika tražio da zidaju za džabe - kad su se pobunili nestali su Printskrin: Youtube/Россия. Кубань

PROČITAJTE: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! OTAC I ĆERKA POGINULI U ROKU OD 5 MINUTA: Devojčicu ubila struja iz neispravnog aparata, tata poginuo pokušavajući da joj pomogne

 

Najstariji podaci o nestanku i ubistvu radnika datiraju iz 2013. godine i uglavnom se odnose na njihovu pobunu protiv člana ruske mafije. Naime, ruski tajkun i bivši poslanik skupštine krasnodarske oblasti Sergej Zirinov naredio je Srbima da dok grade njegov kompleks hotela i jahting klub da za džabe sagrade i zgradu regionalnog suda. Kada su se pobunili, nestali su.

*Regionalni sud koji su Srbi odbili da grade za džabe Foto: Wikipedia/Андрей Александрович…

Posle te afere, Zirinov je uhapšen marta 2013. godine za pokušaj ubistva. Kasnije je optužnica promenjena i Zirinov je optužen za razbojništvo i za ubistvo više osoba. Osuđen je na 22 godine. Klan koji je Zirinov vodio, ubio je, između ostalihm, i direktora sanatorijuma Mali zaliv Vitalija Sadovničija i njegovu suprugu jer su odbili da slušaju.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top