Mladi Kenan Kuč (28) ovih dana tema je glavna tema nemačkih medija, koji ga slave kao heroja pošto je pre tri dana spasao sigurne smrti oca i njegovog sina (7), koji su se zamalo utopili u Srebrnom jezeru (Silbersee) kod Hanovera.

 

O Kuču je izveštavala nemačka televizija RTL, a pisao je i tamošnji najtiražniji tabloid "Bild", dok novopazarski mediji preciziraju da je reč o momku iz Sandžaka.

Kako prenose Kenan je, dok je sedeo u prirodi sa svojim društvom, čuo vrisak iz pravca jezera, i nerazmišljajući je skinuo majicu i skočio u jezero. Dečak je već bio pri dnu, a njegov otac plutao po površini.

 

- Zaronio sam u vodu i išao ka dnu nekih dva minuta. Našao sam ga ali nisam mogao da ga izvučem. Tri puta sam se vraćao, udahnuo vazduha i opet ka dnu. Nakon deset minuta borbe, uspeo sam da ga izvučem na plažu. Ljudi su prilazili i sve snimali telefonom - ispričao je.

Kako je rekao, začudilo ga je da niko drugi nije priskočio u pomoć.

PROČITAJTE: Misterija najpoznatije fotografije na svetu: Pre 49 godina dva astronauta su sama sletela na Mesec. Ko ih je onda slikao zajedno? (FOTO) (VIDEO)

- Tu sam mu i pružio prvu pomoć, okrenuvši ga na bok i uz veštačko disanje, sve dok nije došla Hitna pomoć, posle par minuta. A onda je usledila borba sa ocem. Spasao sam i njega - izjavio je Kenan za nemački "RTL" ne krijući iznenađenje i ogorčenost što su ostali stajali i umesto da mu pomognu samo snimali mobilnima njegove nadljudske napore da spase dva života, od toga jedan dečji.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top