Direktni prenos govora predsednika Venecuele Nikolasa Madura na vojnoj svečanosti prekinut je zbog iznenadne eksplozije, posle koje su se vojnici postrojeni ispred bine razbežali.

Nekoliko sekundi pre nego što je došlo do incidenta, Maduro je govorio, okružen zvaničnicima i oficirima, a onda se čuo prasak, i svi su pogledali u vazduh.

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije da je na nebu viđen dron, i da su se čula najmanje dva praska.

 

Maduro je odmah evakuisan sa lica mesta.

Izvor iz Karakasa rekao je za Sputnjik da je incident bio neuspešan atentat na predsednika Madura.

PROČITAJTE: NAUČNICI U ČUDU: Meteorit doneo na zemlju nešto što do sada nije viđeno

Slobodni venecuelanski novinar Roman Kamačo objavio je na Tviteru da je dron napunjen sa C4 eksplozivom detoniran u blizini predsedničkog boksa.

Nekoliko vojnika je ranjeno, ali ni Maduro ni članovi njegovog kabineta nisu zadobili povrede u eksploziji, napisao je Kamačo.

Maduro je govorio na svečanosti obeležavanja 81. godišnjice Bolivarske nacionalne garde, grane oružanih snaga Venecuele.

 

Predsednik Venecuele je, govoreći posle atentata, rekao da su neki izvršioci "već uhvaćeni".

Maduro, koji nije imao vidne povrede, govorio je oko 2 sata posle napada.

- Mislio sam da je pirotehnika, a posle nekoliko sekundi usledila je druga eksplozija sa moje desne strane. Video sam ljude kako beže - ispričao je Maduro.

Predsednik je za napad optužio desničare i strane agente.

PROČITAJTE: SKANDAL Anica Dobra pogođena ČAŠOM U GLAVU, glumica van sebe nakon koncerta (FOTO)

- Sve ukazuje na venecuelansku krajnju desnicu u saradnji sa kolumbijskom ekstremnom desnicom, a ime kolumbijskog predsednika Huana Manuela Santosa se pominje kad se govori o pozadini napada - rekao je Maduro.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top