BalkansPress

Dobro došli!

Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je 35 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone.

Među poginulima su tri devojčice i dva dečaka, kao i odrasla žena - majka koja je bila u pratnji ćerke na koncertu u disko-klubu u gradu Korinaldu, gde je nastupao italijanski reper Sfera Ebasta, izjavio je na licu mesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

PROČITAJTE: PRIČA KOJA JE SRBIJU DIGLA NA NOGE Na vestima se čulo "Mladi bračni par poginuo kod Golupca", a samo sat ranije desilo se nešto što nam je svima postalo LEKCIJA

Dvanaest među 35 povređenih su u ozbiljnom stanju, rekao je Kapokaza.

Za sada nije precizirano koliko godina imaju žrtve stampeda, a ne zna se ni koliko je tačno ljudi bilo u prepunom klubu kada je stampedo počeo.

 

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu "Lanterna azura" počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

 

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali.

Pogledajte video:

Scroll to top