Srpsko-američka zajednica pokrenula je 18. decembra peticiju i uputila ga državnom vrhu Sjedinjenih Američkih Država. U svom obraćanju predsedniku Donaldu Trampu predočili su torturu koja se vrši nad Srbima i hrišćanima na Kosovu i Metohiji, šta bi SAD morala da preduzme, ujedno podsetivši predsednika da više od milion glasova na izborima u Americi su srpski.

Takođe, napominju trebalo bi da obrati pažnju na njih, jer više od milion Srba ima biračko pravo.

Na portalu Change.org ovu peticiju za nepuna dva dana potpisalo je skoro 2 hiljade ljudi. Među ostalim i Čarls Kater, Amerikanac koji obožava našu zemlju i srpski narod i živi u Beogradu.

Portal Change.org sa sedištem u San Francisku namenjen je peticijama i tvrdi da ima 240 miliona potpisnika. Kako tvrde, uticali su na donosioce odluka u državama, odnosno ostvarili 31.763 pobede u 196 zemalja sveta.

Uspesi koji su istaknuti na “Vikipediji”, uglavnom se odnose na prodajne, komercijalne gigante od vraćanja lika Brajana Grifina u seriju Family Guy. Treba spomenuti jednu od najvećih ikada, sa 4.5 miliona potpisa koja nije ostvarila promenu posle američkih izbora, kada je zatraženo da Elektorski koledž izabere Hilari Klinton za predsednicu SAD.

 

A ovo je peticija Srba koji žive u Sjedinjenim Državama:

“Predsedniku SAD Donaldu Trampu i članovima Kongresa,

Mi, srpsko-američka zajednica, obraćamo se predsedniku Donaldu Trampu i članovima Kongresa sa molbom da prestanu da podržavaju albansko vođstvo, na čelu sa Hašimom Tačijem, i stvaranje vojske pod njihovom kontrolom u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Pod Tačijevim režimom proterano je dve trećine srpske predratne populacije iz njihovih domova u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija. Skoro 40.000 Srba proterano je iz Prištine u divljačkom albanskom pogromu. Hiljade Srba i hrišćana ubijano je i nastavlja da biva ubijano. Autobusi sa Srbima kamenovani su dok su ožalošćeni Srbi napadani na grobljima. Nedavno albanska milicija pod teškim naoružanjem izvršila je raciju u prodavnicama zbog hrane i drugih proizvoda sa srpskim etiketama, a oduzeti srpski proizvodi javno su spaljivani. Stoprocentna taksa nametnuta je Srbiji, dok je Albaniji spuštena na nulu. Sve ovo je napor režima Hašima Tačija da u potpunosti protera srpske hrišćane i druge urođeničke etničke manjine na Kosovu, uključujući Jevreje i Rome.

PROČITAJTE: SUZE NA NIKOLJDAN Masakr na Svetog Nikolu kada je 56 Srba preklano noževima i sekirama, dok su lomili slavski kolač

Savet Evrope označio je Hašima Tačija kao vođu albanskog kriminalnog kartela koja je poput mafije, a uključena je u šverc heroina, oružja i ljudskih organa. Prema Karli Del Ponte, nekadašnjem tužiocu Međunarodnog suda u Hagu za ratne zločine na teritoriji bivše Jugoslavije, Hašim Tači, takođe je odgovoran za krađu organa 300 Srba hrišćana i drugih nealbanskih manjina u zatvorima smrti u Albaniji.

 

Albanski lideri u Prištini otvoreno su objavili lojalnost susednoj Albaniji i uspešno su uklonili granicu između Srbije i Albanije. Albanski lideri deklarisali su njihovu nameru da stvore etnički čistu Veliku Albaniju. Albanci na Kosovu imaju jedan od najvećih udela dobrovoljaca ISIS-a sa Balkana.

Veliki broj terorističkih zavera u Evropi i protiv SAD su izvršili Albanci sa Kosova.

Više od 150 srpskih pravoslavnih crkava, manastira, kulturnih i religijskih dobara vandalizovano, zapaljeno i uništeno.

PROČITAJTE: CENIMO VAŠE LIDERSTVO, ISKORISTITE OVAJ TRENUTAK Ovo je sadržaj pisma koje je Vučić dobio od TRAMPA

Ovo potpada pod nadležnost Sjedinjenih Država i nedavnih akata Kongresa koji štiti hrišćanske manjine od proterivanja. Nedavno, predsednik Tramp potpisao u zakonu H.R. 390 “Član o pomoći u Iraku i Siriji”, omogućavajući pomoć hrišćanima proteravanim iz Iraka i Sirije. Srpski hrišćani na Kosovu bi takođe trebalo da imaju mogućnost zaštite i pomilovanja.

Sa poštovanjem molimo predsednika Trampa i Kongres Sjedinjenih Američkih Država da preduzmu sledeće korake:

– Odmah povuku podršku ilegalnoj vojsci Hašima Tačija, obrazovanom sa kršenjem Rezolucije Saveta Ujedinjenih nacija 1244

– Izdaju rezoluciju kojom se osuđuje progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina od strane brutalnog režima Hašima Tačija

*Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska

– Ponude podršku i pomoć proteranim manjinama u regionu

– Sazove Senat o uticaju i troškovima destabilizacije spoljne politike SAD u Srbiji i srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija

– Urgira da se povuku svi predstavnici SAD-a sa Kosova koji su bili pre njegove administracije i zameni ih sa predstavnicima adminitracije predsednika Trampa

PROČITAJTE: “SRBI, NE NASEDAJTE NA TRAMPOVE PROVOKACIJE” Rusi otkrili šta Amerikanci zaista traže od Vučića!

Srpski narod dugo je saveznik Sjedinjenih Američkih Država. Srbi su se borili na strani SAD u oba svetska rata. Srbija je izgubila 25 odsto populacije u Drugom svetskom ratu, kao deo Savezničkih snaga, dok je stotine i hiljade Srba zarobljavano i ubijano u nacističkim koncentracionim logorima. Istovremeno, Srbi su sproveli najveću spasilačku misiju američkih avijatičara u istoriji, takozvanu Operaciju Halijard ili Vazdušni most, koja je rezultirala evakuacijom 432 američka i još 80 saveznička čoveka iza neprijateljske linije.

Ovo nije prvi put da su Srbi pod okupacijom muslimanskih ekstremista. Otomansko carstvo potčinilo je srpsko stanovništvo na Balkanu torturi, porezu, ropstvo u ubijanju pet vekova. Ovo se odnosi i na hrišćane na Kosovu i Metohiji.

 

Danas, srpski narod suočava se sa sličnim.

Srpska pokrajina Kosovo i Metohija je kolevka srpske civilizacije. Ono što je Jerusalim Jevrejima, to je Kosovo i Metohija Srbima. Identitet srpskog naroda neodvojiv je od srpske pokrajine Kosovo i Metohija.

Sama reč “Kosovo” je srpska, ne albanska.

Evropska unija i NATO protivili su se formiranju albanske vojske u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Više je od jednog miliona Srboamerikanaca u Sjedinjenim Državama i primarno su locirani u državama koje nose prevagu na američkim izborima. Američki Srbi pažljivo prate razvoj ovih dešavanja.

Ukoliko SAD nastave sa katastrofalnim i neuspešnim politikama bivših administracija, stabilnost Balkana će biti ugrožena, a Evropa u opasnosti od rata. Molimo da zaustavite ovu nepravdu pre nego što bude prekasno.

S poštovanjem,

Srpsko-američka zajednica”

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs, M.Ro)

Scroll to top