Više izraelskih raketa palo je večeras u blizini Damaska a većinu njih oborila je sirijska protivvazdušna odbrana, javila je državna tv citirajući vojne izvore.

Kako je objavljeno, tri vojnika su povređena u napadu a pogođen je depo sa oružjem, javio je Rojters.

"Naša protivvazdušna odbrana reagovala je protiv raketa izraelskih borbenih aviona ispaljenih iz libanskog vazdušnog prostora i oborila većinu njih pre nego što su pogodile cilj", naveo je vojni izvor.

 

Libanska državna tv prenela je da su iznad Libana preleteli izraelski borbeni avioni koji su gađali tri pozicije južno od Damaska gde se nalaze depoi sa oružjem libanske militantne grupe Hezbolah i iranskih snaga, javio je AP.

Ovi napadi su prvi otkako je američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice najavio da će SAD povući svojih 2.000 vojnika iz Sirije.

Kako navodi AP, veruje se da je Izrael bio iza serije vazdušnih napada u prošlosti čija meta su bile iranske i snage Hezbolaha koje se bore zajedno sa snagama sirijske vlade.

SIRIJA ODGOVORILA IZRAELU?

Izraelska vojska je saopštila da je upotrebila sistem protivraketne odbrane za presretanje rakete koja je ispaljena iz Sirije.

Izraelska vojska nije saopštila da li je cilj pogođen, ali je naglasila da nema informacija da je neko u incidentu povređen, kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Scroll to top