BalkansPress

Dobro došli!

Srbin Goran Stevanović (40), koji je prošlog meseca pronađen mrtav na jugozapadu Sidneja, pronađen je raskomadan u kadi u kući svog ubice, pišu lokalni mediji.

Za ovaj svirepi zločin optuženi su Kan Ksuan Fam (38) i Kejt Eni Lojd (39). Telo Stevanovića, inače oca dvoje dece, pronađeno je u kadi u kući osumnjičenog Fama.

 

Kako pišu lokalni mediji, zločin je otkriven nakon što su se komšije ovog muškarca žalile na snažan smrad koji je dopirao iz Famove kuće, a jedan od komšija, Dejvid Hol, primetio je i da se oko kuće skupljaju muve.

Telo Gorana Stevanovića pronađeno raskomadano

*Telo Gorana Stevanovića pronađeno raskomadano, FOTO: GORAN STEVANOVIĆ / FACEBOOK

Kako se ispostavilo nakon toga, telo je u kadi stajalo šest dana i počelo je da se raspada.

Policija je ostala u šoku kada je upala u stan osumnjičenog Fama i shvatila da su Goranovi udovi bili odstranjeni!

 

Policajci tražili stručnu pomoć

Nadzornik stambenog kompleksa u okviru kog se nalazi i Famov stan rekao je medijima da su neki od policajaca koji su prvi stigli na lice mesta naknadno morali da potraže stručnu pomoć savetnika i psihologa, dodavši da je "scena bila izuzetno brutalna".

Policija još nije želela da precizira pojedinosti i čeka se pun izveštaj.

Inače, veruje se da su osumnjičeni poznavali žrtvu koju su prijatelji opisali kao "divnu dušu koja se borila sa zavisnošću, koja je bila dobra za druge, ali ne i po sebe".

Kan Ksuan Fam osumnjičen je za ubistvo Gorana Stevanovića

*Kan Ksuan Fam osumnjičen je za ubistvo Gorana Stevanovića, FOTO: KHANH XUAN PHAM / FACEBOOK

Iako nije precizirano, sumnja se da se Stevanović zapravo prethodnih godina borio protiv depresije, ali i zavisnosti.

"Dočekao me je krik njegove majke"

Jedan od prijatelja ubijenog Stevanovića, Zoran Jovanović, ispričao je medijima da je otišao do kuće u kojoj je stradali delio sa roditeljima i da ga je tamo sačekao prizor koji će pamtiti.

- Njegova majka je vrištala na sav glas za sinom - rekao je Jovanović, pa dodao da je zabrinut za njegovu porodicu, naročito ženu i dvoje dece: "Ne znam kako će podneti. Zašto bi neko počinio ovako stravičan zločin. Ne biste ovo želeli ni najgorem neprijatelju".

Osumnjičeni Kan Ksuan Fam (38) i Kejt Eni Lojd (39) pojavili su se na sudu u Liverpulu. Oni će ostati u pritvoru, a naći će se ponovo pred sudom 11. marta. Fam je osumnjičen da je brutalno ubio Gorana, dok je njegova partnerka, Kejt Eni optužena za saučesništvo.

Policija veruje da je Stevanović napustio svoj dom 8. januara, a da je nestao dva dana kasnije. Zgrada u kojoj je pronađeno telo je navodno čvorište ilegalnih aktivnosti i tu često dolazi policija.

Scroll to top