BalkansPress

Dobro došli!

U peticiji se apeluje na Sjedinjene Države da zaustave podršku progonu hrišćana i manjinskih zajednica na Kosovu.

Zajednica američkih Srba u okviru "Kosovo prodžekta" (Kosovo project) predala je predsedniku SAD Donaldu Trampu, Kongresu i Stejt Departmentu, peticiju sa do sada prikupljenih više od 35.000 potpisa, sa zahtevom da se zaustavi progon pravoslavnih hrišćana na Kosovu.

Među potpisnicima peticije su, kako se navodi, i lideri zajednice američkih Srba koja se sastoji od sveštenika pravoslavne crkve, nosioca Emeritus katedre naučne fondacije Tesla, predsednik Srpskog nacionalnog veća, kao i mnogobrojni vlasnici malih preduzeća, advokati i pravnici.

 

Ističe se da su zajednica američkih Srba i njihovih prijatelja pokrenule, pre nešto više od mesec dana, peticiju o neodrživoj situaciji na Kosovu, uz navođenje da je više od 250.000 pravoslavnih hrišćana, mahom Srba, i drugih manjina, uključujući Jevreja i Roma, etnički očišćeno i proterano sa Kosova.

PROČITAJTE: POSLE BOMBARDOVANJA KOD DECE SE ŠIRE TUMORI I LEUKEMIJA Doktori otkrivaju stravične podatke NATO otrova

Veliki broj ljudi je ubijen, kuće i farme su opljačkane, spaljene i uništene, dok je više od 150 crkava i manastira oštećeno ili u potpunosti uništeno. Hrišćani na Kosovu su izloženi brutalnom nasilju dok je pristup mestima za molitvu zabranjen ili blokiran. Hrišćani i druge manjine lišene su u potpunosti ili delimično osnovnih potreba, hrane, lekova i medicinskih materijala, ukazuje organizacija "Kosovo prodžekt".

Ta organizacija navodi da za sve one koji žele da dodaju svoj potpis peticiji još nije kasno.

Scroll to top