BalkansPress

Dobro došli!

Valeri Rejes (24) iz Njujorka slikala se sa svojim dečkom Havijerom u apoteci, ne sluteći da će to biti njena poslednja fotografija objavljena na društvenim mrežama.

Baš ta fotografija pomogla je u rešavanju njenog misterioznog ubistva, s obzirom na to da se na njoj nalazi u društvu dečka za koga se kasnije ispostavilo da je odgovoran za njenu smrt.

 

Za užasan zločin osumnjičen je upravo njen bivši dečko Havijer da Silva Rohas. On je priznao da ju je kidnapovao, spakovao u kofer i bacio na auto-put.

Prema sudskim dokumentima, Valerina majka je rekla da su oni raskinuli pre oko godinu dana, baš u vreme kada je nastao ovaj selfi.

Neposredno pre nego što je nestala, Valeri je ispričala majci kako ne strahuje od bivšeg dečka, ali da ima osećaj da je neko prati.

"Neko će me ubiti" ispričala je ona svojoj majci Normi Sančez noć pre nego što je nestala.

 

Majka je pokušala da je smiri, jer je Valeri patila od depresije i napada panike. Upitala ju je da li je neko u njenoj kući, ali Rejesova nije precizirala na koga je mislila.

"Mama, upravo imam napad panike, znaš da se brinem za svoj život", citirala je majka ćerkine reči.

Ona je dodala i da predoseća da bi neko mogao da upadne u stan i da je povredi. Njeno telo pronađeno je 12. februara.

Jedan od radnika pronašao je narandžasti kofer u blizini granice sa susednim Konektikatom. Unutra je bila devojka, vezanih ruku i nogu. Stvar je bila još bizarnija kada je radnik neovlašćeno fotografisao njeno telo i mesto zločina.

 

Havijer Da Silva Rohas uhvaćen je kada je pokušao da podigne 1.000 dolara.

Policija veruje da je upravo on počinio ovaj zločin: vezao joj je ruke i noge, stavio traku na usta, spakovao u kofer i izbacio ju je na auto-putu.

On je priznao da je sakrio leš, ali je tvrdio da je Rejes preminula 29. januara, kada su imali seks. On je optužen za otmicu koja je rezultirala smrću, ali ne i za ubistvo. Njegovo hapšenje usledilo je nakon opsežne istrage, saopštila je policija.

(BalkansPress / Izvor: News.com)

Scroll to top