BalkansPress

Dobro došli!

Odavno je poznato da je albanski lobi u Americi veoma jak, kao i ko su vodeće ličnosti koje rade za "njihovu stvar" u SAD, ali ipak jedno ime se izdvaja, a to je Mark Đonaj, najmoćniji albanski lobista.

Đonaj je američki političar, rođen u Ulcinju i čovek je koji otvoreno radi u korist Albanaca i zalaže se za ujedinjenje Albanije i Kosova.

PROČITAJTE: DO 22. MAJA SRBIJA MORA DA ODGOVORI NA UCENU VAŠINGTONA! Amerika nema više strpljenja i PRETI Beogradu i Prištini

 

Na slikama koje postavlja na društvenim mrežama jasno se vidi da Đonaj nigde ne ide gde nisu postavljene albanska ili zastava tzv Kosova, koje drži čak i u svojoj kancelariji.

*facebook

Poznato je da se otvoreno zalagao za oslobađanje Ramuša Haradinaja kada je po poternici Srbije za ratne zločine uhapšen u Francuskoj.

 

Tada je Đonaj organizovao albanske demonstracije, ali i prikupljao, verovali ili ne novčanu pomoć za odbranu Ramuša Haradinaja.

*facebook

Svoju privrženost ideji Velike Albanije dokazuje na svakom koraku pa čak i nije ništa čudno kada sa nekim napravi albanskog orla.

Đonaj je nedavno boravio u Tuzima, gde se potrudio da Albanci pobede, a onda je pozdravljao borce OVK na sav glas.

 

-Albance ne zapošljavaju u državnoj administraciji iako im to garantuje Ustav Crne Gore i zakoni. Oni su u većoj identitetskoj krizi nego u vrijeme Jugoslavije i postoji rizik od njihovog nestanka na tim prostorima. Zbog toga možemo reći da je na djelu egzodus Albanaca iz Crne Gore - rekao je tada predstavnik albanskih organizacija, član gradskog veća Njujorka Mark Đonaj.

*facebook

Prema njegovim riječima, nad Albancima se sprovodi ekonomski pritisak zbog kojeg sve češće napuštaju domove i odlaze u inostranstvo.

 

-Država im konfiskuje imovinu, zatvaraju im hotele zbog čega je 400 ljudi ostalo bez posla. Njihovim firmama ugrožavaju poslovanje visokim novčanim kaznama, što ih dovodi do bankrota. Poseban problem imaju građani Ulcinja sa Morskim dobrom - kazao je Đonaj.

*facebook

Prema pisanju američkih medija Đonaj se svojevremeno dovodio i u vezu sa trgovinom oružja i sa opasnim albanskim mafijaškim porodicama.

(BalkansPress / Izvor: Agencije)

Scroll to top