Ovo je zaista bruka...

U Prištini se očekuje dolazak Hilari Klinton i Medlin Olbrajt povodom obeležavanja 20. godišnjice od agresije NATO na Srbiju, koja se na kosovskoj teritoriji obeležava 12. juna kao godišnjica oslobađanja i ulaska NATO snaga.

Prištinski Zeri piše, pozivajući se na saznanja portala Balkanani, da će domaćini inostranim zvanicama biti tri bivša kosovska predsednika Fatmir Sejdiu, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaha i aktueni predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači.

 

Organizacija obelezavanja ove godišnjice u potpunosti je poverena Jahjagi, a očekuje se da će ceremoniji prisustvovati i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton.

Podseća se da je Olbrajtova u to vreme bila državni sekretar i vodeci američki zvaničnik, koja je, kako se navodi, podstakla početak NATO bombardovanja srpskih ciljeva.

Dodaje se da je Klintonova tada bila još uvek Prva dama SAD, budući da je njen muž Bil Klinton, bio predsednik.

PROČITAJTE: PRODAO IH ZA ŠAKU JADA I PREDAO TAČIJU U KANDŽE Milo izigrao Srbe iz Crne Gore koji su se borili za Kosovo!

Navodi se da je Klintonova, u vreme dok je bila državna sekretarka, od 21. januara 2009. do februara 2013. godine, dala ogroman doprinos jačanju jednostrano proglašene nezavisnosti i, kako kažu, "državnosti Kosova na međunarodnoj sceni".

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top