Pirati su upali na jahtu jedne novozelandske porodice i ubili oca, ali su majka i deca uspeli da prežive.

Novozelanđanin Alan Kalvervel (60) ubijen je dok je pokušao da brani svoju ženu i dvoje dece od kriminalaca koji su ih napali u blizini ostrva Morodub, popularog turističkog mesta u severoistočnom delu Paname u četvrtak.

Porodicu je probudila buka na krovu jahte i kada je Alan otišao da vidi o čemu se radi, pogođen je hicem i na mestu ostao mrtav.

 

Njegova supruga Derin i ćerka Brajer (11) su napadnute i ranjene su mačetama, a sin Flin (11) nije povređen.

Kako prenosi "Dejli mejl", njih troje su se spasli jer je Derin, prema rečima sestre njenog muža, uspela da odbije napad pirata i da se sa decom zaključa u donju kabinu.

Uprkos povredama od mačete, Derin je uspela da pozove jednog prijatelja telefonom i on im je pomogao da se vrate na bezbedno.

Derin i Alan Kalvervel

*Derin i Alan Kalvervel / FOTO: DERDERRYN CULVERWELL / FACEBOOK

-Ponosni smo na nju - rekla je Derin Hjuz, Alanova sestra.

Prema njenim rečima, Derin i Brajer su puštene iz bolnice gde su im lečene rane.

Ona je rekla da je njen brat bio "posvećen i voljen otac, suprug, brat, sin, ujak i prijatelj svima".

 

"Porodica mu je bila sve. Ništa nije moglo da nas pripremi na ovaj napad koji je tragično uzeo Alanov život", napisala je ona na "Fejsbuku".

Porodica je kupila jahtu u SAD i dve godine plovila oko sveta.

PROČITAJTE: Smotala Leonarda Dikaprija i zarađivala je MILIONE, a danas da bi PREŽIVELA porodica mora da joj DAJE 200 DOLARA MESEČNO!

Panama je trebalo da im bude poslednja destinacija pre povratka u Novi Zeland.

Dok tačni motivi iza napada tek treba da se potvrde, pirati su navodno ukrali jedan motor sa broda, kao i neke druge stvari. Od tada su uhapšena tri osumnjičena lica u vezi sa napadom a direktor Nacionalne granične službe Paname Erik Estrada potvrdio je da je istraga u toku.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top