Nekoliko velikih eksplozija dogodilo se jutros u luci Fudžaira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navode mediji.

U požaru je zapaljeno najmanje sedam tankera, javila je libanska televizija „Majadin“ pozivajući se na lokalne izvore.

PROČITAJTE: SRAM TEBE BILO! VAŠA ZLOČINAČKA ARMIJA JE POBILA NA STOTINE NEVINIH LJUDI! Srbi oštro odgovorili američkom ambasadoru, STALI U ODBRANU GENERALA LAZAREVIĆA!

„U luci Fudžaira zagrmele su snažne eksplozije. Eksplozije su bile moćne i čule su se od 4 do 7 sati ujutru“, rekao je izvor.

 

Izvor je dodao da se zapalilo od sedam do deset naftnih tankera.

Za sada se ne zna tačan uzrok incidenta.

Lokalni mediji navode, pozivajući se na izjave svedoka, da su iznad luke u vreme incidenta primećeni američki i francuski ratni avioni.

 

Trenutno nema informacija o mogućim žrtvama, a vlasti još nisu komentarisale incident.

PROČITAJTE: VEDRANA RUDAN: Evropa slavi veliku pobedu nad fašizmom?! A svi fašisti!

Luka Fudžaira je jedina višenamenska luka na istočnoj obali zemlje i povezana je sa svim drugim emiratima u radijusu od 300 kilometara. Luka se nalazi na nekih 70 nautičkih milja od Ormuskog moreuza, koji postaje veoma važan usred pretnji Irana da će zatvoriti ovaj morski prolaz. 

Ujedinjeni Arapski Emirati su u julu 2012. počeli da koriste naftovod Habšan-Fudžaira sa polja Habšan u Abu Dabiju do Fudžaire, čime su zapravo efikasno zaobišli Ormuski moreuz.

Trenutno Emirati u Fudžairi grade jedno od najvećih skladišta sirove nafte, u kojem će moći da se skladišti do 14 miliona barela nafte.

Scroll to top