BalkansPress

Dobro došli!

Projekat "Gospodarevo oko" će omogućiti da se u realnom vremenu prati situacija u regionima, rekao je generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

-Potpuni dostup ovom sistemu imaće predsednik (Vladimir Putin). Mislim da se u kontaktu sa regionalnim vlastima mogu koristiti ovi podaci. Kada budu podnošeni izveštaji regiona, predsednik će imati mogućnost da odmah sve vidi u realnom vremenu, šta se stvarno dešava na gradilištima, objektima, ljudima, usevima, putevima i mnogo čemu drugom - rekao je Rogozin.

 

Po njegovim rečima, sistem koji se pravi je "dobro oko, koje prodire kroz čitavu infrastrukturu države", čemu pristup može, osim predsednika, imati i Vlada.

PROČITAJTE: RUSKI NAUČNIK ŠOKIRAO SVET: Dosta je bilo laži, uskoro će se iza Sunca pojaviti planeta “DRUGA ZEMLJA”, novi svet više niko ne može sakriti!

U martu je rukovodilac pres-službe "Roskosmosa" Vladimir Ustimenko je izjavio da se projekat "Gospodarevo oko" trenutno nalazi u fazi tehničko-ekonomske izvodljivosti.

Dmitrij Rogozin

*Dmitrij Rogozin / FOTO: Profimedia

Sam program je Rogozin najavio u januaru. Tada je menadžer saopštio da će ovaj sistem omogućiti da se prati dinamika promena svih procesa na Zemlji, a mogu ga koristiti i Ministarstvo za vanredne situacije zemlje i radnici u poljoprivredi. Rogozin je video mogućnost za korišćenje "Gospodarevog oka" za posmatranje promena na infrastrukturnim objektima.

(BalkansPress / Izvor: Sputnjik)

Scroll to top