BalkansPress

Dobro došli!

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu, pa pucao sebi u glavu. Ova tragedija usledila je umesto razvoda, a okidač je, pišu američki mediji, to što je Rif "bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu".

 

Vrhovni sud u Vašingtonu trebalo je u petak da okonča razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo. Neposredno pre početka saslušanja u 10 sati, Rifov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otkriva za "Vašington post" policijski službenik. Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na severozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno telo njegove supruge Lole Gulomova (45). Veruje se da ju je Rif usmrtio pre nego što je presudio sebi.

Lola Gulomova

*Lola Gulomova / FOTO: JAVLOV VAKHABOV / PRIVATNA ARHIVA

PROČITAJTE: STROGO ČUVANA TAJNA PRIŠTINE: Vljora Čitaku u vezi sa jednom od najmoćnijih američkih političarki koju Srbi pamte po zlu!

 

Gulomova i Rif bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije "Džons Hopkins" i venčali su se 2000. godine. Imali su dve ćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu. Na kraju, Gulomova je podnela zahtev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na leto 2020, te da sa sobom povede ćerke, piše "Vašington post".

 

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Rif više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad decom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Rifov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obaveštenje.

Rif i Golumova bili su u braku od 2000. godine i iza njih su ostale dve ćerke

*Rif i Golumova bili su u braku od 2000. godine i iza njih su ostale dve ćerke / FOTO: GOFUNDME / PRIVATNA ARHIVA

Briljanta karijera

Gulomova je rođena u Tadžikistanu, gde se nekada bavila plesom. Prema rečima prijatelja, njena porodica živela je širom sveta, a sestra u Njujorku. U biografiji koju je dostavilo Ministarstvo trgovine navodi se da je pomagala žrtvama uragana Katrina, dok se kasnije pridružila NASA. Jedno vreme boravila je u američkoj ambasadi u Moskvi, gde je pomagala rad Međunarodne svemirske stanice.

"Bila je briljantna. Volela je svoje ćerke i bila im je savršen uzor", rekla je Heder Trnbov, koleginica sa kojom je radila 18 godina.

(BalkansPress / Izvor: Vasingtonpost)

Scroll to top