BalkansPress

Dobro došli!

Španska policija je brzom reakcijom i uz pomoć britanskih turista spasila život Srbinu koga je vezanog na balkonu držao sunarodnik koji mu je prethodno nožem isekao vrat, piše "Olivepress".

Jeziva scena odigrala se u četvrtak u poznatom španskom letovalištu kada su turisti primetili kako na trećem spratu hotela jedan muškarac drži drugog vezanog za ogradu. Muškarac, kako se ispostavilo kasnije, Srbin, imao je peškir umotan oko glave dok mu se sa vrata, niz telo slivala krv...

Grupa Britanaca je posmatrala stravične scene u Kosti del Sol dok je jedan Srbin pretio da će ubiti drugog.

Dramatična operacija spasavanja usledila je nakon što su izbezumljeni turisti zvali policiju u pomoć zbog čoveka sa "presečenim grlom". Lokalna policija je brzo stigla na lice mesta, a napadač je tada i dalje u ruci držao "veliki kuhinjski nož" na grlu žrtve koja je bila vezana za ogradu.

 

Vezani Srbin spasen je zahvaljujući paru britanskih turista koji su se nalazili u sobi pored one u kojoj je odvijala jeziva drama.

Par se dosetio da ključ od svoje sobe odmah da policajcima koji su brzo ušli u njihovu sobu i preko balkona počeli da pregovaraju sa naoružanim Srbinom, čiji identitet još nije otkriven.

- Juče popodne, u luci Dukesa, intervenisali su lokalni policajci, izbegavajući tragičnu situaciju, spasivši život srpskom državljaninu, kome je sugrađanin pretio smrću. Žrtvu, zavezanih očiju i umrljanog krvlju, napadač je držao na jednom od balkona, ispred zaprepašćenih prolaznika - saopšteno je iz opštine Manilve.

*FOTO: SCREENSHOT

Veći horor srečen je tako što je jedna policajka sa balkona pokušala da umiri napadača, dok je njen partner za to vreme ušao u sobu u kojoj je bio napadač.

- Službenici su odmah pokušali da smire napadača koji je preteći mahao nožem. Dok je jedna policajka pokušavala da ga ubedi (da baci oružje), njen partner je ušao u kuću i razoružao agresora - navodi se u saopštenju.

 

Predsednik opštine Manilva Mario Himenes čestitao je policajcima na njihovoj "profesionalnosti i hrabrosti."

- Ovo je bio izolovan akt koji je zahtevao snažan odgovor da bi se osigurala bezbednost stanovništva -rekao je Himenes.

Policija još nije direktno komentarisala slučaj, ali je apelovala na svedoke da joj dostave video snimke i slike kako bi mogla da podigne optužnicu.

Scroll to top