BalkansPress

Dobro došli!

Ako potpredsednik vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da iznese takve tvrdnje - rekla je zamenica ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Rejhan Vunići.

Zamenica ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Rejhan Vunići rekla je da su izjave potpredsednika vlade Envera Hodžaja neosnovane jer "Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja".

 

-Mi nemamo nikakvu najavu kao ministartvo spoljnih poslova. Ako potpredsednik vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da iznese takve tvrdnje. Ali zvanično nemamo najavu nijedne države za povlačenje priznanja - izjavila je Vunići za Zeri, prenosi Kosovo onlajn.

Kako navodi Zeri, Vunići je takođe prokomentarisala izjavu češkog predsednika Miloša Zemana dodajući da su njegovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom Češke prema Kosovu.

PROČITAJTE: DAČIĆ: Odluku o priznanju Kosova će povući još zemalja!

-Svi znamo odnos češkog predsednika prema Kosovu i takve izjave se obično očekuju tokom posete koju će imati u Beogradu. Ali, to (povlačenje priznanja) se neće dogoditi. U stalnom smo kontaktu sa češkim ministarstvom spoljnih poslova koje to kategorički negira. Dakle, što se tiče odnosa češke države prema Kosovu, ništa se neće promeniti - istakla je Vunići.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top