Neimenovani američki zvaničnik rekao je za AP da je u subotu uveče Bagdadi bio meta napada u Idlibu i da se očekuje potvrda da je on ubijen u eksploziji.U američkoj vojnoj akciji u Siriji veruje se da je ubijen lider Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi, prenose svetske agencije

Portparol Bele kuće Hogan Gidli rekao je da će se Tramp u toku dana oglasiti tim povodom.U međuvremenu su za Rojters zvaničnici iz Irana i Iraka potvrdili da od svojih izvora iz Sirije dobili informacije o ubistvu Al Bagdadija.

 

Ovo nije prvi put da se pojavila informacija da je on ubijen. Pre dve godine su pojavile informacije da je ubijen u napadima kod Rake, ali se on pojavio na snicmcima Islamske države u aprilu i septembru ove godine.

Na vrhuncu svoje moći Islamska država obuhvatala je teritoriju sa više miliona ljudi od severne Sirije preko doline Tigra i Eufrata pa sve do iračke prestonice Bagdada   

 Abu Bakir al-Bagdadi AP Photo

*Foto:Abu Bakir al-Bagdadi AP Photo

Bagdadi se, kako se veruje, posle pada Mosula i Rake, uporišta ID u Iraku i Siriji, 2017 godine, krio u pustinji između Iraka i Sirije.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top