BalkansPress

Dobro došli!

Novi zemljotres jačine 3,8 stepeni pogodio je Albaniju, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar - EMSC.

PROČITAJTE: 

Epicentar zemljotresa, koji se dogodio sinoć u 21.37 sati, bio je 28 kilometara severozapadno od Tirane na dubini od oko 10 kilometara.Prema pisanju lokalnih medija, nekoliko minuta kasnije još jedan zemljotres jačine 3,3 stepeni potresao je ovu zemlju, a epicentar mu je bio na dubini od 21 kilometara, na 15 kilometara severozapadno od Tirane.

 

OBJAVLjENA IMENA 46 ŽRTVE

Albansko ministarstvo odbrane objavio je imena nastradalih u razornom zeljotresu koji je pogodio tu zemlju pre tri dana, a bilans žrtava zvanično je povećan na 46.

Broj nastradalih revidiran je sinoć pošto su spasilačke službe izvukle još četiri osobe iz ruševina u Draču, prenela je ATA.

Prema podacima Ministarstva odbrane, broj žrtava u Draču porastao je na 22, u Kruji je poginulo 23, u Kurbinu jedna osoba.

Prema podacima ministarstva zdravlja, više od 2.000 ljudi je povređeno u zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je u utorak rano ujutru potresao Drač i okolinu, prenosi AP.

POMPEO: SAD SU UZ ALBANIJU

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Albaniji i poručio da su SAD uz "svoje prijatelje u Albaniji", saopštio je Stejt department.

On je to rekao povodom Dana nezavisnosti koja je juče obeležena u Albaniji i podsetio da su od pada komunizma pre 30 godina Albanija i SAD razvijale sve jače prijateljstvo.

"SAD čvrsto podržavaju put Albanije ka evropskim integracijama i pozdravljaju odlučnost Albanije u ostvarivanju ovog cilja. Pozdravljamo napore Vlade Albanije da sprovede potrebne reforme, uključujući one koje imaju za cilj jačanje nezavisnog sudstva", rekao je Pompeo.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top