BalkansPress

Dobro došli!

Policijske patrole primetile su manji, sivi automobil, koji je išao prebrzo i pravio brojne prekršaje, a usled sumanute vožnje oborio je i nekoliko saobraćajnih znakova.

PROČITAJTE: Pogledajte snimak pljačke zlatare u Novom Sadu koja je krenula naopako

 

Na kraju je udario u betonski zaštitni zid, ali kako mu se auto nije ugasio, nastavio je da vozi. Patrola je krenula za njim, a jurnjava se završila kada se Srbin zakucao u svetleću reklamu

Nemački policajci ubili su državljanina Srbije (32) u Štutgartu nakon što je Srbin, posle sumanute vožnje na auto-putu, mačetom nasrnuo na njih. Kako prenose nemački mediji, incident u kom je nastradao naš državljanin dogodio se 28. decembra oko 00.40 sati.

Udarao u znake

- Policijske patrole primetile su manji, sivi automobil, koji je išao prebrzo i pravio brojne prekršaje, a usled sumanute vožnje oborio je i nekoliko saobraćajnih znakova. Na kraju je udario u betonski zaštitni zid, ali kako mu se auto nije ugasio, nastavio je da vozi. Patrola je krenula za njim, a jurnjava se završila kada se Srbin zakucao u svetleću reklamu - prenose nemački mediji i dodaju da je Srbin pešaka pokušao da pobegne policiji.

- Imao je suvozača, svoju majku (69). Uspeli su da izađu iz kola i počeli su da trče, ali su ih dvojica policajaca sustigla. Sve vreme je odbijao njihova naređenja i pretio im. Na kraju je izvukao mačetu, dugu 70 centimetara, i nasrnuo na policajce, a oni su ga poprskali biber-sprejom u nameri da ga obuzdaju. Međutim, pomahnitali vozač se ni tada nije smirio, već je nastavio da divlja, pa su policajci počeli da pucaju - preneli su mediji.

 

Pomoć psihologa

POD STRESOM

Kako su naveli iz nemačke policije, policajci koji su upucali Srbina, dobili su psihološku pomoć.

- Nekoliko ljudi radi sa njima. Ovo je izuzetak, srećom, ne dešava se često u karijeri da vas snađe ovako nešto. Nadam se da sam nikada neću dospeti u ovakvu situaciju - rekao je portparol štutgartske policije medijima.

PROČITAJTE: Muškarac se zaklao na ulici u Kragujevcu: Nožem jurio prodavačicu u marketu, pa sebi prerezao vrat

Duševno bolestan

Prema njihovim navodima, hici ispaljen iz službenog pištolja pogodili su Srbina. - Zadobio je tešku povredu, od koje je posle nekoliko sati preminuo u bolnici. Žena koja je bila sa njim u kolima, odnosno njegova majka, zbrinuta je u bolnici jer je imala brojne povrede po telu, ali nije utvrđeno kako ih je zadobila - pišu nemački mediji.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je ubijeni Srbin imao psihičke probleme. - On je bio duševno obolela osoba, pa se veruje da je divljao na auto-putu usled napada panike - rekli su izvori tamošnjih medija i dodali da je pretresom stana ubijenog muškarca pronađeno oružje.

- Oduzeti su dva gasna pištolja, samostrel i još jedna mačeta - saopštili su iz policije.

(BalkansPress / Izvor:Kurir.rs, J. I.)

Scroll to top