Do sada je od opasnog koronavirusa stradalo više od 130 osoba, a zaraženo je oko 6.000 ljudi.

PROČITAJTE: GRIP KOSI DECU, KLUPE PRAZNE! Šarčević: Za sada nema zatvaranja škola i vrtića, pratićemo situaciju!

Srpski državljanin stavljen je u karantin u utorak u Goi u Indiji, zbog sumnje da je zaražen koronavirusom.

Neimenovani Srbin, za kojeg je samo navedeno da je muškarac srednjih godina, nedavno je u Indiju doputovao iz Kine.

On je u Indiju stigao prošle nedelje, a u Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.

 

- Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu - saopštili su indijski zvaničnici.

Izvori iz tamošnjeg Ministarstva zdravlja su saopštili da su do informacijama o putovanju srpskog državljanina u Kinu dobili na osnovu podataka prikupljenih iz centralnog odeljenja za imigraciju, koji vodi evidenciju o međunarodnim dolascima u zemlju.

- Srpski državljanin je stigao u Gou preko Delhija. On je došao na Kankonu (plažu na jugu države Goa). Centralna vlada nas je obavestila o njegovom dolasku, a kako je pokazivao simptome virusa, odmah je stavljen u karantin - rekao je Višvajit Rane, ministar zdravlja države Goa.

U karantinu još dve osobe

Kako javljaju indijski mediji, u Madja Pradešu u karantinu su još dve osobe, student medicine koji je nedavno doputovao iz Vuhana i njegova majka. Oni su hospitalizovani u državnoj bolnici u Ujanu u ponedeljak zbog sumnje da su oboleli od koronavirusa.

Podsetimo, do sada je od opasnog koronavirusa stradalo više od 130 osoba, a zaraženo je oko 6.000 ljudi.

U poslednja 24 sata registrovana su i tri nova slučaja u Nemačkoj, čime je broj zaraženih porastao na 8, a prvi slučajevi zabeležen je i u Ujedinjim Arapskim Emiratima.

(BalkansPress / Izvor: Srbijadanas.com)

Scroll to top