U Sjedinjenim Američkim Državama do danas je potvrđeno 115.842 slučaja korona virusa tako da su SAD što je više nego u Kini i Italiji.

Umrlo je najmanje 1.929 ljudi, navodi Rojters. Najviše zaraženih je u državi Njujork, čak 52.000.

PROČITAJTE: ŠVEĐANI IGNORIŠU KORONU: Beograđanka se javlja iz Stokholma, gde je pristup pandemiji apsolutno drugačiji

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da razmatra uvođenje dvonedeljnog karantina u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu. Za Njurok, koji je nazvao "žarištem" virusa, Tramp kaže da bi to bio obavezni karantin.

"Radije to ne bih to uradio, ali možda ćemo morati", rekao je Tramp.

U Njujorku je danas preminuo policajac koji je imao 40 godina. Pre toga bio je zdrav.

 

MEDICINSKE SESTRE: NEDOSTAJE NAM OPERMA

Medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od korona virusa uputile su danas uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme, jer su, kako su navele, gradski zvaničnici izgubili kontakt s realnošću.

Na konferenciji za novinare ispred gradske bolnice "Jakobi" medicinske sestre su tražile da im se obezbede maske i druga zaštitna oprema za borbu protiv korona virusa od kojeg je do sada obolelo više od 44 hiljade, a preminulo više od 500 ljudi, uglavnom građana Njujorka, a među kojima je najmanje jedna medicinska radnica, prenosi AP.

*Foto: AP

PROČITAJTE: NOVE RIGOROZNIJE MERE U SRBIJI: Vikendom policijski čas od 15 časova, samoizolacija 28 dana!

Medicinske radnice su upozorile da rukovodstvo bolnice "Jakobi" ograničava zamenu maski.

Gradske vlasti su saopštile da su obezbeđene dovoljne količine zaštitne opreme samo za period od nedelju dana.

 

Njujork je najveće žarište koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Zaraženo je 52.318 ljudi, što je skoro polovina svih zabeleženih slučajeva u Americi. Preminule su 728 osobe.

Na konferenciji za medije, guverner države Njujork Endru Kuomo je saopštio da je u Njujorku registrovano 7.681 novozaraženih i još 209 smrtnih slučajeva zbog Kovida-19, koji je do sada u svetu odneo više od 30.000 života.

*Hladnjače spremne za preminule, foto EPA

 

Scroll to top