Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska prilikom napada koristila turske avione F-16 koji su se već mesec dana nalazili u Azerbejdžanu za potrebe vojnih vežbi.

Kako je kazao, samim tim Azerbejdžan tokom napada na Nagorno-Karabah koristi najsavremenije naoružanje kojim raspolaže turska vojska.

PROČITAJTE: NOVO RADNO VREME UGOSTITELjSKIH OBJEKATA: Krizni štab doneo odluku, evo šta se dešava sa utakmicama i sajmovima

Arutjunjan je takođe naveo i da je tokom napada desetine jermenskih vojnika poginulo, a pored toga, poginuli su i civili.

Jermenski ambasador u Moskvi Vardan Toganijan je izjavio za RIA Novosti da džihadisti, koje je Turska prebacila iz Sirije u Azerbejdžan, već učestvuju u ratnim dejstvima u Nagorno-Karabahu.

 

- Prema našim informacijama, Turska je nedavno rasporedila 4.000 militanata iz Sirije u Azerbejdžan. Oni već učestvuju u borbama... Obučeni su u terorističkim kampovima i prebacuju ih na front - rekao je ambasador.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana zauzvrat je reklo da se "ljudi koji su stigli iz Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka" bore na strani Jermenije, aludirajući tu na brojnu jermensku dijasporu u Libanu i Siriji.

 

Scroll to top