BalkansPress

Dobro došli!

U apadu bespilotne letelice ukrajinskih snaga na samoproglašenu Donjecku narodnu republiku (DNR) poginulo je dete, dok je jedna žena ranjena, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.

- Militanti 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine, izvršavajući zločinačko naređenje, upotrebili su bespilotnu letelicu, opremljenu improvizovanom eksplozivnom napravom - rekao je predstavnik.

 

Kako je istakao, cilj napada je bio naseljeni rejon u mestu Aleksandrovsko.

- U tom momentu u dvorištu se nalazilo dvoje civila. Usled zločinačkih akcija ukrajinskih militanata poginulo je dete rođeno 2016. godine, a jedna žena je zadobila povrede različite težine. Ona je prebačena u bolnicu gde joj je pružena sva neophodna medicinska pomoć - precizirao je on.

Ranije je predstavništvo samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštio da su ukrajinske snage tokom proteklog dana šest puta narušile primirje, gađajući teritoriju LNR.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su naselja iz artiljerijskog oruđa i minobacača. Podaci o žrtvama nisu saopšteni.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru te godine. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

 

"UKRAJINA I SAD DRHTE OD UŽASA!" Ruske trupe krenule - pukovnik Baranec o situaciji u Donbasu

УКРАЈИНА И САД ДРХТЕ ОД УЖАСА! Руске трупе кренуле - пуковник Баранец о ситуацији у Донбасу (ВИДЕО)

Ruski vojni stručnjak i penzionisani pukovnik Viktor Baranec rekao je da su "Amerikanci i Ukrajinci zadrhtali od užasa", kada su videli kretanje ruskih trupa na Krimu.

- Šta će se dogoditi s njima ako se vozovi makar milimetar pomere do Donbasa? Ali, Ministarstvo odbrane je reklo da su u stvari vojni konvoji povezani sa proverom trupa nakon zimske obuke. Sve vežbe su planirane, pa je reakcija Vašingtona i Kijeva samo još jedna provokacija. Oni su unapred znali za predstojeće događaje. Istovremeno, unutar zemalja podignuta je takva panika da su čak i poslanici Vrhovne rade spremni da pobegnu iz zemlje, plašeći se od izbijanja rata - prenosi Inforsmi.

 

Istovremeno, Baranec je primetio da Ukrajina šalje vojne snage na svoje granice više od mesec dana.

NJihov broj planiraju da povećaju na 100.000.

Scroll to top