BalkansPress

Dobro došli!

Rat između Rusije i Ukrajine može početi u roku od mesec dana, a lokalni sukob preti da preraste u evropski, pa čak i svetski rat, rekao je vojni stručnjak Pavel Felgenhauer u intervjuu za Rosbalt.

- Činjenice postoje, sve se već dešava. Imaćemo rat za mesec dana. Sve će biti spremno početkom maja. Odluka je doneta. Za to postoji nekoliko razloga: zatvaranje proruskih TV kanala u Ukrajini, pretnja hapšenjem i suđenjem Viktoru Medvedčuku, hapšenje Navaljnog, Bajden je Putina nazvao ubicom ... Pretnje jačaju i to brzo. O mnogo čemu se ne govori u štampi, ali vidimo vrlo loše znakove - rekao je Felgenhauer.

PROČITAJTE: UKRAJINA KRENULA U NAPAD NA DONJECK: U naletu drona poginulo dete, čeka se ruski odgovor!

 

Osvrnuo se na informacije novinskih agencija da su tri velika desantna broda Baltičke flote u pratnji korvete prošla Lamanš, krećući se ka jugu. Ukupno će, prema rečima stručnjaka, biti deset takvih borbenih jedinica i malih jurišnih snaga amfibija, a mesto iskrcavanja može biti neopremljena obala između Nikolajeva i Odese, u dubini ukrajinske strateške odbrane.

Odgovarajući na pitanje da li su strane spremne za vojni sukob u punom obimu, Pavel Felgenhauer je primetio da je „Ukrajina izvršila transformacije“, a „Rusija se takođe dobro pripremila, mnogo bolje nego 2014. godine“, dok ima „ogromnu superiornost : kvalitet i kvantitativnost “.

РАТ УКРАЈИНЕ И РУСИЈЕ ЗА МЕСЕЦ ДАНА? Војни експерт тврди да почиње сукоб и да може довести до крвавог сценарија за цео свет

- Očigledno je da se priprema velika operacija, a biće pokrenute i druge snage. Svi govore o mogućoj invaziji tenkova od Belgoroda preko Harkova u pravcu Zaporožja kako bi opkolili ukrajinsku grupu na levoj obali Donbasa. Odsecite Ukrajinu od mora, stvorite, na primer, Novorusiju ... Ili možda ne, počnite da pregovarate sa Zapadom, kao što to Putin obično radi - dodao je ekspert.

 

Prema njegovim rečima, reakciju Zapada na vojne akcije Rusije i dalje je teško predvideti: neke države kažu da provociranje Rusa ne vredi, dok se druge, naprotiv, zalažu za ujedinjenje i otvorenu konfrontaciju. 

Scroll to top