BalkansPress

Dobro došli!

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je na svom Telegram profilu objavio da je navodno osvojeno mesto Gorsko u samoproklamovanoj LNR, kao i mesto Zoloto na istoku Ukrajine.

Oslobađanje naselja Zolote i Gorsko biće uvršteno u vojne udžbenike kao najefikasnija specijalna operacija u vojno-ekonomskom smislu. Za svaki ispaljeni metak ruske snage su dobile ogroman arsenal trofejnog naoružanja strane proizvodnje, napisao je Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu na kome je objavio i video snimke zaplenjenog naoružanja.

PROČITAJTE: Lavrov: NATO i EU okupljaju koaliciju za rat sa Rusijom, Srbija čuva nezavisnost

 

Zaplenjen je veliki broj “džavelina“, minobacačkih instalacija i potpuno različitih vrsta municije ostavili su našim borcima odbegli nacionalisti. Skoro svaki rov je zatrpan granatama, municijom i drugim zalihama koji se mogu bezbedno koristiti za dalje napredovanje naših trupa. Sada borci puka specijalne policije koji nosi ime heroja Rusije Ahmata-Hadži Kadirova iz Ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike nastavljaju da progone ukronaciste, koji pokušavaju da se sakriju od odmazde. Paralelno se radi na čišćenju naselja. U bliskoj budućnosti ćemo očistiti celu teritoriju Donbasa od neprijatelja. Nameravamo da idemo do gorkog kraja i nikada nećemo odstupiti od zacrtanog cilja!, poručio je on.

Scroll to top