BalkansPress

Dobro došli!

„SAD godinama troše više nego što proizvode, ogroman dug nemaju čime da plate. I svi to znaju. To što Vašington planira i sprovodi državne udare u raznim delovima sveta, ne znači nikakvu finansijsku sposobnost“, tvrdi Marija Zaharova.

Posle pretnji iz Vašingtona upućenih Kini zbog eventualne pomoći Rusiji u zaobilaženju sankcija oštro je reagovala predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je izjavila da je Kina, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, „kreditno sposobna i da može sebi da dozvoli nezavisnu politiku, utemeljenu na odgovornosti i multilateralnosti“.

PROČITAJTE: Da li je rat SAD i Rusije postao neizbežan?

Zaharova je ovu situaciju uporedila sa posetom američkog predsednika Džozefa Bajdena Saudijskoj Arabiji, i podsetila je na njegove pretnje od pre tri godine kada je lično rekao da će pretvoriti zalivsku kraljevinu u "otpadničku državu".

„A sada sa praznim kanisterom i pruženom rukom otišao je da se pokloni prestolonasledniku Bin Salmanu, koji se pokazao kao državnik i u ime globalne stabilnosti udostojio da primi predsednika ekonomski nesolventne zemlje - navela je Marija Zaharova.

PROČITAJTE: PATRIOTE ILI POZERI? Bračni par Zelenski pozirao za Vog (FOTO/VIDEO)

Prema njenim rečima, američka privreda opstaje samo zahvaljujući američkim vojnim bazama tamo gde one postoje i odgovornom ponašanju istinskih nezavisnih država, tamo gde ih nema.

- SAD mnogo godina troše više nego što proizvode. Dug od 30 milijardi dolara nemaju čime da plate. I svi to znaju. To što Vašington planira i sprovodi državne udare u raznim delovima sveta, o čemu je nedavno tako otvoreno pričao bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, ne znači nikakvu finansijsku sposobnost - objasnila je Zaharova.

Scroll to top