BalkansPress

Dobro došli!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova apelovala je da se ne naseda na zapadna poređenja kosovskog presedana i referenduma koji su održani u četiri nova ruska subjekta.

- Ne nasedajte na proste formulacije. Zapad voli da koristi te memove, klišee, nametnute teze u cilju sopstvene manipulacije - rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li se Moskva prilikom priznavanja nezavisnosti DNR, LNR i drugih regiona rukovodila kosovskim presedanom koji podrazumeva jednostrano priznanje suvereniteta teritorija.

PROČITAJTE: RASTE STRAH OD NUKLEARNOG RATA: Amerikanci u Evropu dopremaju nove gravitacione nuklearne bombe B61-12

 

Ona je istovremeno apelovala da se te situacije ne porede, jer na Kosovu nije održan referendum, kao što je bio slučaj sa novim ruskim subjektima.

- Kada čujem pitanje da li kosovski presedan služi kao presedan za referendume u Donbasu i tako dalje, želim da podsetim da na Kosovu nije bilo referenduma po tom pitanju dok su na Krimu, Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici oni održani - podsetila je Zaharova.

PROČITAJTE: PUTIN: Pred svetom je najnepredvidljivija, najopasnija i najvažnija decenija od Drugog svetskog rata!

Referendum o priključenju Rusiji, koji nisu priznale zapadne zemlje, održan je od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Prema rezultatima prebrojavanja glasova koje je saopštila Rusija, ogromna većina stanovnika ovih regiona izjasnila se za prisajedinjenje.

Scroll to top