Ponovo se zatalasao američki deo interneta. I ponovo zbog Hilari Klinton.

Nimalo slučajno. Jer, pojavila su se video i foto svedočanstva da predsednički kandidat Demokratske partije ima ozbiljne zdravstvene probleme. Da „sumnjivo kašlje“ i da povremeno nije u stanju ni da se samostalno popne stepenicama.

Internetom se šire fotografije koje pokazuju kako nekoliko muškaraca pomaže Klintonovoj dok se uspinje stepenicama.

Neki Amerikanci su zbog ovoga uznemireni i zabrinuti. Drugi – očito republikanci – otvoreno joj savetuju da diže ruke od velike politike.

Izvesna Carolina je napisala: „U interesu svog zdravlja, Hilari treba da napusti predsedničku trku. Ona bez tuđe pomoći ni stepeništa ne može da koristi“.

Paul Joseph Watson je na sličnoj talasnoj dužini: „Hilari se jedva drži na nogama. Ona mora odmah otkriti svoje pravo zdravstveno stanje“.

Korisnik interneta sa nikom Mike Cernovich podseća da je Klintonova 2009. polomila ruku na putu ka Beloj kući, da je 2011-te pala izlazeći iz aviona, a da je 2012. pala u sopstvenoj kući i zadobila povrede. Ovome je dodao: „Hilari Klinton izgleda kao neko ko prikriva ozbiljne zdravstvene probleme“.

Britanski list Daily Mail ukazao je danas da izborni štab Donalda Trampa po internetu širi fotografiju na kojoj se Klintonova „okliznula na stepeništu“. Ta fotografija je nastala u februaru ove godine u Južnoj Karolini, a na njoj se vidi kao je pridržavaju trojica muškaraca.

List American Mirror već je napisao: „Stanje zdravlja Hilari Klinton otvara mnoga pitanja i to može biti glavni problem ove predsedničke kampanje“. Za istu fotografiju je ocenio: „Šokantna fotografija“.

Daily Mail je posebno ukazao da američka desnica protiv demokrata stalno plete diskreditujuće verzije.

Za primer navodi: da je tvrdila da se Barak Obama nije rodio na teritoriji SAD, takođe – da je Bil Klinton umešan u smrt nekoliko ljudi…

I podvukao: „Ništa od toga se – sve do danas – nije potvrdilo!“.

(InterMagazin)

Scroll to top