Na ministarskoj konferenciji Praškog procesa povodom migrantske krize koja se danas održava u Bratislavi, domaćin Slovačka je potpuno ignorisala zahteve samoproglašene države Kosovo da oni na skupu budu predstavljeni u skladu sa Briselskim sporazumom.

Imajući u vidu da je reč o međunarodnoj konferenciji, a ne regionalnoj inicijativi, Slovačka je tzv. Kosovo predstavila u skadu sa Rezolucijom 1244, što je naljutilo ministra unutrašnjih poslova lažne države.

One je od juče lobirao da se Kosovo predstavi u skladu sa Briselskim sporazumom, međutim taj zahtev mu nije prihvaćen i on je zbog toga danas napustio konfereciju. Domaćin tome nije pridao nikakav značaj, već je sastanak odmah nastavljen kao da se ništa nije dogodilo.

Inače, a na konferenciji učestvuje i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je povodom migrantske krize poručio da ona nije prevaziđena i nije prošlost, već budućost Evrope. On je ponovio da je potrebno pronaći sveobuhvvatno i dugoročno rešenje.

(InterMagazin)

Scroll to top