Mars, simbol akcije, krajem perioda ulazi u znak Riba u kome je njegov uticaj znatno oslabljen, što znači da bi bilo bolje da neke važne poslove završite do sredine decembra, dok je ova planeta u ekscentričnoj Vodoliji, uvek spremnoj na rizik.

Ukoliko vam je natalni Mars u poslednjem zodijačkom znaku, u zavisnosti od aspekata koje obrazuje sa ostalim planetama u vašem horoskopu, možete da budete prilično ranjivi, ćudljivi, neodlučni, skloni izolaciji... Možete da se pretvorite u zanesenjaka koji dane i dobar deo noći provodi prikovan za kompjuterski ekran i povremeno podigne glavu da osmotri šta se to dešava oko njega.

Budući da se Mars, posle dve godine, približava tranzitnom Neptunu, u drugoj polovini meseca umetnici će biti posebno nadahnuti. Na žalost, istovremeno raste opasnost od raznih vidova zavisnosti, alkohola, droge, kocke, antidepresiva... U tom periodu, oslabljeni Mars obrazuje napet aspekt sa Saturnom, planetom stagnacije, što će uticati na prolongiranje poslovnih dogovora i odlaganje planova, a upozorava i na reumatske tegobe.

Marsov tranzit preko Riba će osetiti svi znaci, najviše Ovnovi, Škorpije i Jarčevi, čija će energičnost, borbenost i preduzimljivost biti u padu, a najmanje Vage, Bikovi i Device.

 

OVAN (20. 3 - 19.4) - Vaš vladalac Mars u vašem astrološkom polju tajnih ljubavi nagoveštava susret s umetnikom ili sportistom kojem ćete teško uspeti da odolite.

BIK (19. 4 - 20.5) - Pozicija Marsa, planete sukoba, koji upravlja vašom kućom ljubavi upozorava na mogućnost rasprave s partnerom zbog ljubomore ili s nekim članom porodice.

BLIZANCI (20. 5 - 20.6) - Vladalac polja posla u astrološkom polju karijere, pod uticajem vašeg vladaoca Merkura, planete biznisa, donosi vam nove šanse u poslovanju sa strancima.

PLANETA AKCIJE, UZBUĐENjA I SUKOBA - Znak u kome se nalazi vaš natalni Mars govori o tome koliko ste preduzimljivi, kako stičete ugled i upuštate se u nove izazove. Astrološko polje u kome se nalazi planeta akcije, pokazuje gde možete da očekujete uzbuđenja, ali i sukobe, jer tu trošite i ulažete mnogo energije, pa je neophodno da se izborite sa teškoćama. Pozicija Marsa pokazuje koliko ste borbeni, kako se snalazite u teškim situacijama i šta vas ljuti.

RAK (20. 6 - 22.7) - Aspekti Marsa, vladaoca vaše astrološke kuće karijere, povoljno utiču na vaše finansije, ukoliko se bavite nekim kreativnim zanimanjem ili poslujete sa strancima.

LAV (22. 7 - 22.8) - Mars u osmom astrološkom polju u sekstilu s vašim vladaocem Suncem, donosi vam nove šanse za uvećanje prihoda, naročito ako se bavite naukom, farmacijom, medicinom.

DEVICA (22. 8 - 22.9) - Mars u harmoničnom aspektu s vašim vladaocem Merkurom, simbolom biznisa, donosi vam priliv novca i mogućnost odlaska na kraći put u inostranstvo.

 

VAGA (2. 9 - 22.10) - Vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa zajedno s Neptunom u Ribama, podstiče vašu maštu donoseći inspiraciju umetnicima i motivaciju sportistima.

ŠKORPIJA (22. 10 - 21.11) - Jedan od vaših vladalaca, Mars, u vašoj astrološkoj kući posla najavljuje uspešnu saradnju sa strancima ali izbegavajte rasprave sa nadređenima.

STRELAC (21. 11 - 21.12) - Pozicija Marsa, vladaoca polja tajni, donosi vam mogućnost ulaska u vezu sa nekim ko u trenutku upoznavanja nije bio do kraja iskren prema vama.

 

JARAC (21. 12 - 20.1) - Kvadrat između Marsa i vašeg vladaoca Saturna, upozorava da povedete više računa o dokumentima i vrednim predmetima, naročito ako zbog posla često putujete.

VODOLIJA (20. 1 - 19.2) - Simbol seksualnosti i energije u polju partnerskih odnosa, upozorava da izbegavate rasprave sa partnerom, naročito ako vas deli veći razlika u godinama.

RIBE (20. 2 - 20.3) - Planeta seksualnosti, Mars, vladalac kuće posla i ljubavi u konjunkciji s vašim vladaocem Neptunom, simbolom zanosa, donosi vam strastveni susret sa kolegom.

 

(Novosti.rs)

Scroll to top