BalkansPress

Dobro došli!

Zbog svoje sposobnosti i nametanja autoriteta Ovnovi su rođene vođe i vrlo lako postaju šefovi.

Da li ikada sediš za svojim radnim stolom i razmišljaš o tome kako mrziš svoj posao. Tvoj datum rođenja bi mogao da bude uzrok tom nezadovoljstvu. Baš kao i na sve u tvom životu, horoskopski znak ima uticaja i na stvari koje su ti bitne u karijeri i određuje kakav si radnik.

Astrolog Keli Foks za portal Meri Klair otkriva kakva si vrsta radnika, šta te motiviše u radnom okruženju i koje ti karijere najviše odgovaraju.

 

Ovan

Ovnovi su rođene vođe i zbog svoje sposobnost nametanja autoriteta vrlo lako postaju šefovi, i to oni 'zeznutiji'. Ako nisi (još) šef u nekoj firmi, nego radiš za nekoga, njihov mikromenadžment i restrikcije bi te mogle živcirati.

Ali, ne brini - ako nisi sada na vrhu, na putu si do tamo, samo se pobrini da završiš ono što si počela.

Foks kaže kako da ovaj znak ima puno nezavršenih projekata, koji često ostanu nedovršeni. Zato bi trebalo da se osloniš na prijatelje i kolege koji će ti pomoći u tom cilju.

Idealne karijere: Bilo šta što ima veze s takmičenjem ili fizičkim aktivnostima, poput turističkog vodiča, ličnog trenera, profesionalnog atletičara ili nečega što ima veze sa sportskim organizacijama. Zbog kompetitivnosti, odgovaraju ti i visoke pozicije poput direktora firme i drugih upravnih pozicija.

Bik

Kao zaposleni, Bikovi su prizemni i praktični, što ih čini savršenima na radnom mestu. Mogu biti sve, od vođe do sledbenika, iako su prirodno predodređeni da vode.

Tvoj teški rad i posvećenost poslu čine te jako dobrim timskim igračem, iako bi te u tome mogla kočiti tvoja tvrdoglavost.

Idealne karijere: Kao znak na koji se najviše može osloniti i koji je najmarljiviji, najviše će te zanimati radno okruženje koje nagrađuje upornost i posvećenost poslu. Za tebe su najbolji poslovi koji kombnuju lepe stvari i rutinu - od cvećarstva, preko poslova u prehrambenoj industriji do poslova u prodaji luksuznih proizvoda i usluga.

 

Blizanci

Blizanci teže dinamičnim, brzim i stimulišućim radnim okolinama koje im nude mogućnosti interakcije sa što većim brojem ljudi. Brzo prolaze kroz svaki zadatak, ali pazi - ovo takođe znači da se mogu lako zasititi i dosađivati, ako im posao ne nudi dovoljno dinamike.

Idealne karijere: Sve što zahteva oslanjanje na razne informacije kao i biti u toku s gomilom različitih tema, poput poslova u obrazovanju i komunikacijama. Takođe ti odgovaraju i poslovi u odnosima s javnošću i vođenju raznih projekata, jer voliš da budeš mentalno aktivna.

Rak

Ovi su znakovi najviše tradicionalni od svih ostalih. Vole se 'voditi primerom' i lako se nose s odgovošću. Prijaju ti svi poslovi u kojima ćeš moći nekoga da savetuješ, rešavaš probleme i pomažeš drugima.

Neće ti odgovarati oni poslovi u kojima ne možeš da primetiš napredak ili promene za koje si zaslužna, pa je vrlo bitno da se dogovoriš sa svojim nadređenima o različitim izveštajima i potvrdama o tvom radu, kako bi ostala i dalje motivisana.

Idealne karijere: Prirodno ti odgovaraju poslovi s decom, poput vaspitačice u vrtiću ili dadilje, a bićeš i odličan socijalni radnik, radnik u odelu ljudskih odnosa, advokat, profesor (učitelj) i izvršni direktor.

Lav

Lavovi vole kada su u centru pažnje, ali ne samo kako bi neko primetio njihovu prisutnost na radnom mestu, nego i da bi inspirisali druge da pokažu najbolje od sebe.

Preteranom potrebom za kontrolom često znaju da naruše odnose u timu, ali nakon nekog vremena pridobiju sve na svoju stranu šarmom i dobrotom.

Idealne karijere: Podučavanje i poslovi u politici su odličan izbor za tebe, a zbog želje za eksponiranjem, super ćeš funkcionisati i u šou biznisu, glumi, muzici, filmu, čak i dizajniranju kostima.

Devica

Ovaj znak obeležavaju nepromašiv perfekcionizam i pomaganje drugima. Po prirodi vole slediti, vrlo su empatični i zaštitnički nastrojeni, dok uvek očekuju najbolje od svih. Ako si rođena u ovom znaku, znači da si ponekad previše samokritična pa moraš da paziš da se ne izgubiš u tome, najbolje uz pomoć drugih. Ti si, inače, zbog tih kvaliteta savršen radnik.

Idealne karijere: Device imaju neverovatno pamćenje i njihov perfekcionizam suprotstavlja ih velikoj količini informacija pa znaju kako 'smiriti duhove' kada emocije prevladaju. Tvoj znak vrlo je efikasan na radnim mestima koja zahtevaju brigu o nečemu - vođenju prodavnice, administrativnim poslovima i kao psihoterapeuti. Zbog velike količine informacija s kojom barataš nećeš pogrešiti ni s karijerama u kojima se nešto istražuje, rade statistike, proveravaju činjenice, uređuju stvari, bavi se tehnologijom i - detektivskim poslom.

 

Vaga

Vage su vrlo društvene i istrajne u upoznavanju i spajanju ljudi oko njih, što ih čini odličnim medijatorima, i unutar i van radnog okruženja. Ovo je znak ravnoteže, besprekornog čitanja ljudskih osobina i razumevanja njihovih motivacija.

Idealne karijere: Ove osobine najbolje možeš iskoristiti kao diplomata, asistent, prevodilac, broker, prodavac i slično. Ipak, najbolje se snalaziš u onim poslovima koji su povezani s onim što tvoj znak predstavlja, pravednosti - pravničkim, advokatskim i sudskim. Voliš da radiš s ljudima pa će ti odgovarati i poslovi povezani s ugošćavanjem, službama za korisnike, pa čak i planiranjem venčanja.

Škorpija

Niko ne možeda sačuva tajnu bolje od Škorpije, kaže Foks. Zato ti treba neki posao koji će zahtevati kompletnu diskreciju. Težiš poslovima u obaveštajnim organizacijama, tajnim sastancima i baratanjem dokumentima i informacijama koji nisu za oči javnosti ili su pak od velike vrednosti.

Idealne karijere: Voliš izazov i da istražuješ, a uvek daješ sve od sebe što će te učiniti savršenim hirurgom, lekarom ili kriminologom. Odlično se snalaziš i u logističkim poslovima i upravljanju resursima, što te čini kao stvorenom za izvršnog finansijskog direktora.

Strelac

Nadareni su za konverzaciju s drugima, inspirisanje i podizanje morala. Odlični su u timskom radu, jer se mogu prilagoditi brojnim idejama i pokrenuti druge i motivisati ih da uživaju u onome što rade.

Odgovaraju ti brojne karijere, sve dok nemaju čvrsto određenu hijerarhiju i previše pravila.

Idealne karijere: Voliš da putuješ i učiš od drugih, pa će svaki posao u kojem budeš imala priliku da putuješ biti pravi izbor za tebe. Zbog želje za inspirisanjem drugih, bićeš i odličan učitelj/profesor, lider programa za mlade ili radnik u nekoj neprofitnoj organizaciji.

Jarac

Ozbiljnost, pragmatičnost i organizovanost glavne su osobine ovoga znaka. Harizmatični su i entuzijastični u vođenu tima. Teško ih je zastrašiti ili iznervirati nekim autoritetom, jer znaju da će ih težak rad, ambicija i posvećenost dovesti do vrha i tamo ih držati. Moraš samo da pripaziš da ne preteraš s poslom; Jarčevi su poznati kao radoholičari i treba da pronađu vremena i za druge stvari u životu!

Idealne karijere: Snaći ćeš se dobro u poslovima povezanim s administracijom u nekom korporativnom radnom okruženju s jasno postavljenom hijerarhijom koji će ti omogućiti napredak. Odgovara ti i inženjerstvo, arhitektura i dizajn.

 

Vodolija

Vodolije su istinski slobodnog duha, ali to ne znači da su loši radnici zbog svog 'lepršavog' pristupa. U jednu ruku su društveni, u drugu samotnjaci, što ih čini sposobnima za rad u timu i individualno. Foks napominje da Vodolije imaju poseban pristup poslu, malo drugačiji od uobičajenih metoda, što ih može učiniti teže razumljivima drugim kolegama. Ipak, tvoje neobične ideje koje 'izlaze van kutija' mogu te daleko dovesti i pozicionirati kao kreativnog genija.

Idealne karijere: Sve što je vezano uz nauku i tehnologiju, grafički dizajn, pa čak i upravljanje projektima, ako će ti ta pozicija omogućiti istraživanje načina kako nešto drugačije uraditi. Voliš da se boriš protiv korporativne politike vlastitim idejama, pa će ti odgovarati posao nezavisnog preduzetnika.

Ribe

Fleksibilne su po pitanju radnog mesta. Ne opterećuju se previše oko dokazivanja pred drugima, već da urade posao što bolje mogu. Odgovara im veliki broj profesija, a najsrećniji su u onima koji podržavaju njihovu senzibilnost. Puna si saosećanja i intuicije što te čini savršenom na području medicine i umetnosti.

Idealne karijere: Sve što je povezano sa zdravstvom, psihoterapijom, fizioterapijom i slično. Takođe ćeš biti vrlo uspešna na području umetnosti, poput plesa ili muzike.

(BalkansPress / 24sata.hr)

Scroll to top