BalkansPress

Dobro došli!

Da li možemo pripadnike zodijačkih znakova prepoznati po fizičkom izgledu – šta je odmah uočljivo na nama.

 

Ovan

Izgleda su uglavnom sportskog, vitki su, zategnuti, čvrstog koraka, odlučnog izraza lica, obično naglašenih vilica, čela kosog i postalvjenog unazad. Imaju mahom tanke i stisnute usne, oči sjajne i prozirne. Jak i često piskav glas. Zubi su im krupniji, a često su plavi i pegavi.

Bik

Masivne su građe, jakih nogu i širokog potiljka, olovnih pokreta, oporog i teškog hoda. Mahom ih krasi deblji vrat, širokog su i mesnatog lica, kao i širokog čela. Oči su im naglašene, usta senzualna, ali su često izraženi i nešto veći zubi. Melanhoničnog su pogleda, a kosa im obično duboko ulazi u čelo. Žene su često nekako „oble“ i ženstvene.

Blizanci

Nežne su konstrukcije, sa vidno izraženim zglobovima. Mahom su dugih ruku i vrata, uskih grudi, šupljih leđa i nemirnih pokreta. Kad hodaju, poskakuju. Glava im je mala, čelo postavljeno unazad, a brada ćosava. Vlasnici su nemirnih, ali lepih očiju, sveže kože brzog, glasnog i često nerazumljivog govora. Često su im usne senzualne i izvijene nagore.

 

Rak

Ako hoćete da ih prepoznate, samo obratite pažnju na njihovo lice. Obično su to ljudi kao Mesec okruglog lica, malog nosa i uglavnom malih i poverljivih očiju. Mekano telo, lenj hod. Kosa im je često urasla u lice, i obično su tamnije puti. Koža im je uvijek nekako mokra, a žene obično pate od mekanih grudi.

Lav

Dostojanstvenog držanja, uspravni, odmerenog i laganog hoda. Otvorenog i jakog pogleda i četvrstatog lica, gledaju ravno i visoko. Govore polako, neusiljeno i sa stankama. Krase ih jak, istaknuti nos, uglavnog zatvorena usta, široka gornja usna i brada  sa rupicom. Glava im je obično velika, lice crveno, a kosa plava ili crvena.

Devica

Držanje im je obično uzdržano, a odlikuje ih hladan i diplomatski šarm. Šuplja leđa, dugačke ruke, glava okrugla i koščata, glatko lice, hladan i ispitivački pogled. Zvuče činovnički zlobno. Odlikuju ih hladan humor i zlovolja. Nikad prelepi i nikad previše ružni. Često sa ekcemima.

 

Vaga

Izgleda su uglavnom vitkog i njišu se pri hodu. Imaju ovalno lice, a koža im je glatka i nežna. Vrat im može biti ili napadno debeo, ili tanak. Šarmantni su i uglavnom lepi.

Škorpija

Obično su srednjeg rasta, mišićavi, karakterističnog čvrstog hoda, tamne kose i puti, lica kao isklesanog na spomeniku; pogled taman i ukočen, sjajne vučije oči koje bodu. Mala usta, a kosa čekinjasta.

Strelac

Izgleda su prijatnog, ali varijacije se dešavaju usljed loših odnosa između velikih i teških planeta. Krase ih lagan i odmeren hod, blalgo visoko čelo, poverljive i mirne oči uvek uperene negde u daljinu, staložen ton govora, duži i pravilan nos. Lice im odaje utisak poverenja.

Jarac

Izgleda su obično koščatog. Hod im je pažljiv i odmeren, a ten zemljane boje. Uglavnom imaju napadno jak nos, a leden pogled. Temperamenta su nostalgičnog, uviek rezervisani i iznad svega hladni, istrajni i izdržljivi.

Vodolija

Kada je izgled Vodolije u pitanju, dominiraju dva tipa: božanski i demonski. To znači da su ili lepi, prijatni, malog nosa, čistih i otorenih očiju, ili pak ružni, svojeglavi, kukastog i velikog nosa, buljavih očiju. Česta je i kombinacija ova dva tipa. Prednost je, ipak, to što su žene rođene u ovom znaku pretežno lepe. Mahom su višeg rasta. Kada hodaju, uvek izgleda kao da se šunjaju.

Ribe

Kada na ulici vidite nekoga ko ide nečujno, po strani, zamišljen i zakopčan do grla, glave uvučene u okovratnik, gotovo sigurno je to pripadnik znaka Riba. Lice im je uglavnom okruglo, pogled miran, nekako vodnjikav, a odlikuje ih velika ljubavnost kad vam se obraćaju. Mala slabost žena rođenih u ovom znaku je to da uglavnom nose mrežaste čarape.

(BalkansPress / Aura.ba)

Scroll to top