BalkansPress

Dobro došli!

Ljubomora može da muči svakog. Ipak kod nekih horoskopskih znakova, sudeći po astrolozima, izraženija je nego kod drugih. Pogledajte kakva je situacija za horoskopskim znacima kada je o ljubomori riječ.

 

Ovan

Potrebno mu je apsolutno povjerenje. Ovnovi ne podnose laži, prikrivanje namjera i licemjerje. Kad je ljubomoran, Ovan pjeni, a najčešće za to ima dobre razloge. Ali ponekad može da postane žrtva nepodnošljive ljubomore i zbog nepovjerenja i osjećaja nesigurnosti. U takvim situacijama je najbolje otvoreno razgovarati sa partnerom i ne bježati od problema.

Bik

On čezne za srećnim svijetom, za sređenom porodicom i redom. Naiđe li i na najmanji tračak sumnje, on postaje nepovjerljiv, pa istražuje, a pri tom ponekad partneru priređuje ljubomorne scene. Ipak, to još uvijek ne mora da znači kraj, ma koliko da je teško Biku da veruje nekome ko je samo i namjeravao da ga prevari.

Blizanci

Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekad prave bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima u ljubavi, pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad navodi da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesrećni kad ih pronađu.

 

Rak

Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru ne mogu ni da zamisle kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu i da se razbole. Kada bi naučili da zaboravljaju, Rakovi bi bili mnogo srećniji.

Lav

Lavovi su najčešće ljubomorni zbog povrijeđenog ponosa, ali i zbog bojazni da su premalo voljeni, što, ujedno, znači, da ih partner dovoljno ne cijeni i ne poštuje. Kada Lav zaurla, onda je to manje zbog izgubljene ljubavi, a više zbog izgubljene vlasti. Skloni su da previše očekuju od partnera.

Djevica

Djevice se ponekad ne ponašaju nimalo djevičanski. Neke čak uživaju kad izazivaju ljubomoru drugih. Njihov problem je što same provociraju poglede i komplimente, bilo svojim stvaralačkim žarom, bilo marljivošću, ili isticanjem vlastite ličnosti na neki drugi način.

 

Vaga

Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori. No, pokuša li on da iskoristiti njenu toleranciju, Vaga postaje neuračunljiva, nepredvidiva i opasna. Gde i kad ona udari, ostaju samo ruševine. Naš savjet je: izbjegavajte sukobe, i sami razmislite da li vaša ljubomora zaista ima realnu podlogu ili ne.

Škorpija

Škorpija isijava ljubomoru. Bez obzira da li postoji za to trenutni razlog, ili je on postojao pre nekoliko mjeseci, pa čak i godina. Rođeni u ovom znaku su ljubomorni na svakoga ko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Problem je veći što Škorpija teško izračunava svoja osjećanja. Čak i u slučaju ljubomore. Upravo je u ovakvim trenucima važno reći sve, ako želite da sačuvati vezu.

Strijelac

On će u svijetu da iskazuje svoju sreću čak i kada se u srcu trese od ljubomore. On je neće priznati, a neće ni postavljati indiskretna pitanja. Bilo bi to ispod njegovog dostojanstva. No, problem je što on prevare niti zaboravlja, a niti prašta, iako to možda ne pokazuje. Ipak, najbolje je da sa Strijelcem odmah razriješite i najmanji povod za ljubomoru, kako se on ne bi pretvorio u nerješiv problem.

 

Jarac

Jarčevi, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni takođe ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena, pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako zaista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti vrata i to zauvijek.

Vodolija

Ljubomora! Što je to? Vodolije ne poznaju muke što ih drugi znakovi imaju s tim osećajem. Oni ne pate, a ako i pate, nastoje to da prikriju. Jednom prevareni, gotovo da i ne traže razloge. Oni odlaze i tačka. No, to ne znači da su osjećanja Vodolije stabilna. Ponekad ih Saturn navodi na stranputicu.

Ribe

Ljubomora je stalni pratilac Riba. Često je to mučan i opterećujući osjećaj, koji može i Ribu i partnera da dovede do ludila. Pripadnici tog znaka, naime, najčešće previše traže i od ljubavi i od partnera. A kad prema njihovim očekivanjima ne bude udovoljeno, Ribe se povlače. Često su nesposobne da oproste i najmanju grešku.

Scroll to top