Februarski pun mesec tradicionalno je poznat kao Snežni ili Gladni mesec koji će biti sjajniji i puniji od uobičajenog pojaviće se ovog vikenda , a najvidljiviji će viti 9. februara.

Mesec je dobio epitet snežni po mesecu februaru za koji se očekuje da bude bude obeležen velikom brojem padavina. Sjajniji i veći Mesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je da su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto Sunčevog koristili za obeležavanje sezonskih promena.

PROČITAJTE: OD -15 DO +15 STEPENI: Narednih dana očekuje nas nova vremenska klackalica od koje će nas ZABOLETI GLAVA!

 

Snežni Mesec tako je dobio i naziv Gladni Mesec obeležavajući period zime u kojoj su bili otežani uslovi lova i vladala je oskudica hranom.Šta nam donosi Snežni Mesem po astrolozima.

Ovo strološko značenje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu. Pun Mesec simbolizuje dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje koju je na svom putu ''upio'' od Sunca. Mesec daje osećaj prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, omogućuje nam i osećaj sigurnosti. Mesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu.

U pitanju je i period kada je moguće da preterujemo s osećajem krivica kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo da pripazimo i na moguće prevare. Dober vesti su da nam Snežni Mesec može osvetliti put i odluke i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih. Promene će najviše osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mesec u ovim znacima.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Srbijadanas.rs)

Scroll to top